Action : Brussels demands clean air

Donderdag, 16 November, 2017 - 18:00

Luchtvervuiling heeft een grote impact op onze gezondheid en het milieu. Elk jaar sterven naar schatting 12.000 Belgen vroegtijdig als gevolg van de slechte luchtkwaliteit in België. Onze hoofdstad, die in heel Europa bekend staat om haar files, is onlangs door de Europese Commissie aangemaand voor de systematische inbreuken op Europese normen voor luchtkwaliteit. Bovendien hebben vijf Brusselse burgers het Brussels gewest voor de rechter gedaagd. De laatste hoorzitting vindt plaats op 16 november.

Als u ook wilt dat de politici stoppen met het onderhandelen met onze gezondheid en concrete en dringende maatregelen nemen om de alarmerende niveaus van luchtvervuiling in de hoofdstad naar beneden te halen, kom dan op 16 november om de rechtszaak van de burgers te steunen en een duidelijke boodschap te sturen: de mensen van Brussel wil schone lucht inademen!

DOE MEE

Kom op 16 november om 18.00 u. naar het Poelaertplein om een grote foto te maken voor het gerechtshof, in aanwezigheid van de media en stuur een duidelijke boodschap naar onze politici. Aangezien het donker zal zijn, aarzel niet om slingers van licht, kaarsen of andere zaklampen mee te nemen om deze foto te laten schitteren!


Tot ziens !
BRUXSELAIR & CLEANAIRBXL

** U kunt zich ook bij duizenden burgers aansluiten en de CleanairBXL-petitie ondertekenen die zich richt naar Minister President Vervoort over de Brusselse luchtkwaliteit. De petitie is te vinden op www.facebook/cleanairbxl

https://www.facebook.com/events/191760954725264/?active_tab=about

 

Locatie: 

Poelaertplein, Brussel