AIRbezen: fijn stof en gezondheid

Woensdag, 22 November, 2017 - 20:00
 
CM nodigt je, met medewerking van Beweging.net, uit op een boeiende uiteenzetting over de gevolgen van fijn stof op onze gezondheid. Daarnaast worden ook de meetresultaten van het AIRbezenproject voor jouw gemeente toegelicht en beleidsaanbevelingen gepresenteerd. Het debat voeren we nadien ‘aan de toog’.
Uit onderzoek blijkt een duidelijk verband tussen luchtvervuiling door fijn stof en gezondheidsklachten: luchtwegaandoeningen, verminderde longfunctie, hart- en vaatziekten. Levenslange blootstelling aan fijn stof maakt dat elke Vlaming gemiddeld één gezond levensjaar verliest!
 
In het voorjaar brachten we de concentraties fijn stof in onze gemeenten in kaart aan de hand van aardbeiplantjes (project ‘AIRbezen’). Het is nu tijd om de resultaten van deze metingen te presenteren.
 
Wat mag je verwachten tijdens deze CM’s Café soiree?
  • Dokter en professor Dirk Avonts (UGent) vertelt over fijn stof: wat is het, welke gezondheidsrisico’s hangen eraan vast, wat kan je ertegen ondernemen?
  • Een medewerker van Beweging.net presenteert de gemeentelijke meetresultaten uit het onderzoek AIRbezen.
  • Samen beoordelen we de beleidsaanbevelingen.
  • Daarop is er ruimte voor vragen en nabespreking.

Deze Café soiree vindt plaats op 22 november om 20 uur in zaal Olympia, Kruibekesteenweg 8 in Beveren. De toegang is gratis, maar vooraf inschrijven verplicht.

 

Natuurpunt Waasland, WALpost 31/10/2017

http://mailchi.mp/75ae1f9ae8d9/walpost-2761201?e=a193601a74#Handen_uit_d...!

 

Locatie: 

Zaal Olympia,
Kruibekesteenweg 8
Beveren