Boeklancering Frontlijnen

Donderdag, 27 April, 2017 - 20:00

Lieve Van den Bulck (Oxfam) gaat in gesprek met Nick Meynen, Wouter Hillaert (Hart boven Hard) en Wies Willems (Broederlijk Delen).
Gratis toegang. Graag inschrijven via groenewaterman@groenewaterman.be

HET BOEK
‘Dit boek verdient een breed en internationaal publiek.’ Dat schrijft Naomi Klein over Frontlijnen.
Het is geen toeval dat de wereldberoemde auteur van onder andere De shockdoctrine en No time zo onder de indruk is van dit verhaal. Zoals treinen je de achterkant van landschappen laten zien, zo troont Nick Meynen je mee langs de achterkant van onze mondiale economie. Hij maakt kennis met de afvalmaffia in Napels, aanschouwt de geschifte Griekse goudkoorts, ontdekt in Dubai dat er niet genoeg zand is en komt in Congo tot een verrassende vaststelling over de globale economie. Op elke plaats die hij aandoet, op elke frontlijn, komt naar boven: dit economisch systeem is onhoudbaar want het maakt mens, dier en planeet ziek. Toch is Meynen niet pessimistisch, zelfs niet in tijden van Trump. Hij toont hoe overal mensen in de maalstroom rechtop gaan staan en zich verzetten tegen het kwartaalkapitalisme. Non-fictie van de bovenste plank waarin de Grote Verhalen van deze tijd oplichten.
Meer info: epo.be/uitgeverij/boekinfo_boek.php?isbn=9789462670914
Volg 'Frontlijnen' op facebook: facebook.com/frontlijnen/

AUTEUR
Nick Meynen (°1980) schreef het goed onthaalde 'Nepal. Nieuwe wegen in de Himalaya' (EPO, 2010) en 'Wandelen met Flora' (EPO, 2013). Hij is geograaf en heeft postgraduaten in conflict & development en internationale researchjournalistiek. Sinds 2008 werkt hij 3/5de als milieu-activist en vult hij de rest in als journalist, schrijver, vader, vrijwilliger, reiziger en wandelaar.

Locatie: 

De Groene Waterman
Wolstraat 7, 2000 Antwerpen