De Ringdagen

Woensdag, 13 September, 2017 - 17:00 to 21:00

De Ringdagen: startschot van de dialoog met de ontwerpers

In het najaar zetten we een belangrijke stap in de richting van de overkapping van de Antwerpse Ring. 6 ontwerpteams trekken dan de Antwerpse wijken in om overkappingen te ontwerpen. Dat is een grote stap: voor het eerst gaan architecten, stedenbouwkundigen en experten aan de slag om stukjes nieuwe stad te tekenen op de plek waar nu de Ring ligt.

Maar dat kunnen ze niet alleen.  De ontwerpers zetten hiervoor een brede samenwerking op met de verschillende wijken. Deze samenwerking gaat van start met de Ringdagen – van 6 tot 13 september. In die periode willen de ontwerpteams graag van jou horen wat de overkapping kan betekenen voor jouw buurt. Misschien droom jij wel van een groot park in de buurt, van een veiligere weg naar school, of een fietsostrade om naar je werk te gaan. Of misschien mis je vandaag een plek om te sporten in je buurt, en droom je van een sportterrein op de kap?

Dan moet je zeker naar de Ringdag in jouw buurt komen! Die dag organiseren we workshops, een praatcafé, een fietstocht door de wijk… allerlei initiatieven waar jij in dialoog kan gaan met de ontwerpteams. Schrijf je hier in en we houden je op de hoogte over de Ringdag in jouw buurt!

Na de Ringdagen organiseren we nog verschillende momenten waarop je de dialoog met de ontwerpers kunt aangaan over je buurt en de plannen voor een overkapping. Laat je gegevens achter en we nodigen je graag uit!

Praktisch

Voor de ontwerpwedstrijd wordt de Ring verdeeld in 6 zones. In elke zone gaat één ontwerpteam aan de slag. Per zone wordt één Ringdag georganiseerd tussen 6 en 13 september. Het is de start van verschillende dialoogmomenten in de wijken. Wil je weten in welke zone jij woont of welke zone voor jou het dichtst is? Ontdek het op de kaart!

Schrijf je hier in op een segment naar keuze.

Legende:

Schermafbeelding 2017-05-09 om 10.02.55

 

Hoe gaat het verder na de Ringdagen?

De Ringdagen betekenen voor de teams het startschot van hun opdracht in de wijken. Van september 2017 tot april 2018 werken zij aan een ontwerp voor de overkapping. Daarvoor krijgen ze een werkplek in de wijk.

Gedurende die tijd zullen zij op verschillende tijdstippen in dialoog gaan met de buurt. Zo garanderen we dat hun ontwerp voor de overkapping rekening houdt met goede ideeën van bewoners, verenigingen, organisaties en burgerbewegingen die de buurt als geen ander kennen.

 

http://www.overdering.be/dialoog-met-ontwerpers/

Locatie: 

Antwerpen