Hajo Beeckman - Ongehoord! Vlaanderen in de knoop.

Woensdag, 7 February, 2018 - 20:15

 

Elk jaar worden de files op onze wegen langer. En met elk gebroken record barst het debat los over het aanpakken van die files. Hebben we bredere wegen nodig of meer openbaar vervoer? Als we nu eens allemaal gaan fietsen naar het werk? Of ligt de verlossing in de technologie: zal de zelfrijdende auto onze steden weer leefbaar maken? En zijn al die vrachtwagens op de weg werkelijk nodig?

Feit is dat de congestie in België soms erg specifieke oorzaken heeft, zoals de versnipperde ruimte en de vaststelling dat de overheid zowat elke vorm van vervoer subsidieert of fiscaal aanmoedigt, of het nu gaat om bedrijfswagens of treinen. Mobiliteit is te goedkoop, zeggen sommige experten, en zij pleiten voor maatregelen die te maken hebben met de prijs die we betalen voor onze verplaatsingen. Ga je dan morgen méér betalen voor mobiliteit, of loopt het zo’n vaart niet?

Hajo Beeckman (45) studeerde politieke wetenschappen en ruimtelijke planning en werkte daarna als onderzoeksassistent bij de universiteiten van Leuven en Gent. Hij was lange tijd woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. In 2015 maakte hij de overstap naar de VRT, waar hij dagelijks de verkeersbulletins op de radio verzorgt en tijdens nieuwsuitzendingen af en toe een woordje uitleg geeft bij trends in mobiliteit.

 
https://www.ccmerksem.be/nl/event/37964/ongehoord-vlaanderen-in-de-knoop
 
prijzen
  • Kassa: 10 euro
  • VVK: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Locatie: 

Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A
2170 Merksem