Poligious Issues

Zaterdag, 20 May, 2017 - 12:00 to Zondag, 11 June, 2017 - 17:00

Poligious Issues is een reizende internationale tentoonstelling over scheiding van kerk en staat.

Een internationaal gezelschap van 50 beeldend kunstenaars hebben hun medewerking verleend aan dit Poligious kunstproject en reflecteren op het thema scheiding van kerk en staat,

vanuit hun nationaliteit, hun religieuze en/of wereldbeschouwelijke achtergrond.

 

Onder de titel Poligious Issues heeft de Nederlandse kunstenaar Ron Weijers het afgelopen jaar een internationaal tentoonstellingsproject ontwikkeld met als concept het thema ‘scheiding van kerk en staat’.

Poligious Issues is een kunstproject waaraan een internationaal gezelschap van meer dan 50 beeldend kunstenaars hun medewerking hebben verleend en waarvoor iedere deelnemer één kunstwerk vervaardigde,

waarmee hij/zij vanuit zijn/haar nationaliteit, religieuze en/of wereldbeschouwelijke achtergronden reflecteert op het concept ‘scheiding van kerk en staat’.

 

Doelstelling van het Poligious Issues tentoonstellingsproject is het bevorderen van het denken over deze in de eenentwintigste eeuw zo heikele issues.

De kunstwerken geven vanzelfsprekend veel stof tot nadenken vanuit uiteenlopende gezichtspunten en het project is in hoge mate gericht op het stimuleren van dialoog en discussie bij de bezoekers omtrent het thema scheiding van kerk en staat. Mede door de multi-etnische achtergrond van de deelnemende kunstenaars, hoopt de organisatie met deze tentoonstelling tevens het interesse voor kunst en cultuur te stimuleren binnen de multi-culturele samenleving.

 

Het Poligious Issues tentoonstellingsproject is van start gegaan van 25 februari t/m 2 april in Schiedam in Nederland. De officiële opening van de tweede Poligious Issues tentoonstelling, zal op 20 mei 2017 om 14.00 uur plaatsvinden in EAT, Echt Antwaarps Teater aan de Arenbergstraat 10 in Antwerpen. De tentoonstelling zal geopend worden door Ruud de Ridder (auteur/acteur). Meerdere kunstenaars zijn aanwezig tijdens de opening van de tentoonstelling.

 

De Poligious Issues tentoonstelling is te zien in EAT Antwerpen van 20 mei t/m 11 juni 2017 en gaat daarna verder op reis door Europa. Poligious Issues is een rondreizend tentoonstellingsproject en zal na Antwerpen nog op de volgende locaties te zien zijn gedurende 2017:

 

17 juni tm 2 juli 2017 - Hof van Ryhove – Gent – België

15 juli tm 26 augustus 2017 - Museum Ursulinenconvent – Eijsden – Nederland

7 tm 24 september 2017 - MIR museum – Gleisdorf – Oostenrijk

3 tm 30 november 2017 - National Art Gallery Dobrich – Dobrich – Bulgarije

 

Openingstijden Poligious Issues tentoonstelling in EAT, Echt Antwaarps Teater,  Arenbergstraat 10 in Antwerpen

Dinsdag t/m Zaterdag:  12:00-17:00

Locatie: 

Echt Antwaarps Teater, Arenbergstraat 10, 2000 Antwerpen