TOGETHER event

Donderdag, 23 November, 2017 - 13:00

Op 23 november organiseert de fractie van Socialisten & Democraten (S&D) in het Europees parlement haar maandelijkse Together Event in Antwerpen. Ditmaal focust het Event zich op duurzame steden.

 

De keuze van de locatie heeft te maken met de rol die havensteden spelen in de zoektocht naar innovatieve oplossingen om te komen tot een duurzame, circulaire en inclusieve economie. De samenwerking van burgemeesters van havensteden én de EU-instellingen om de impact van havenactiviteiten op de kwaliteit van het leven te verzachten, zal in de nabije toekomst immers steeds belangrijker worden.

 

Tijdens het S&D Together Event willen we in debat gaan met academici, studenten, NGO’s, sociale partners, nationale en regionale parlementsleden en het brede publiek om input te geven én feedback te krijgen op onze beleidsdoelstellingen inzake duurzaamheid. 

 

We nodigen U en de leden van uw organisatie graag uit om deel te nemen aan de publieke discussieavond in Antwerpen, die plaats vindt in het Grand Café Horta, Hopland 2, 2000 Antwerpen van 18.00 tot 20.15 uur. Het ontwerp-programma van de avond kan u raadplegen via deze link. Daar kan u zich ook registeren voor het Event.

 

We voorzien twee keynote speeches, een door prof. dr. Eric Corijn (Can Cities save Europe: Urbanity as a post-national challenge) en een door prof.dr. Jan Rotmans (Ports as vectors for an efficient and ambitious European green economy). Elke keynote speech wordt gevolgd door een panel- en zaaldiscussie onder leiding van Francesca Vanthielen. De avond wordt afgesloten met een walking dinner vanaf 20.15 uur.

 

Tijdens de discussie-avond wordt er Engels gesproken, maar er worden vertalingen voorzien in het Nederlands, Frans en Italiaans.

 

Voor meer algemene informatie over ons Together Initiatief kan u terecht op deze link: http://www.europe-together.eu

http://www.europe-together.eu/event/sustainable-cities-saved-europe/

Locatie: 

Horta, Hopland2, Antwerpen