VIBE CONGRES: Op één dag helemaal mee met de ruimtelijke ordening van de toekomst: Van visie tot concrete recepten

Vrijdag, 10 November, 2017 - 09:00 to 16:30

 

 

Het huidige versnipperde landschap heeft een zware impact op onze leefkwaliteit, mobiliteit, waterhuishouding en biodiversiteit. Kernverdichting is een vaak geopperd antwoord voor deze uitdagingen. Vraag jij je wel eens af hoe we dat allemaal moeten klaarspelen: Meer woningen bouwen op een beperkte ruimte en toch het gevoel bekomen van een aangename buurt? Op het VIBE-congres leer je hoe het kan. Je bent van harte welkom op vrijdag 10 november in Antwerpen!

We starten het congres met de filmpremière van de nieuwe documentaire van Nic Balthazar over het meerjarenprogramma “Ruimte maken voor mens en natuur”. Deze film werpt een frisse blik op de ruimtelijke ordening in Vlaanderen. De pijnpunten komen aan bod en Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck reikt de oplossingen aan. Aansluitend geven vooraanstaande experts, zoals Alex Verhoeven, Dirk Holemans en Peter Vanden Abeele hun ongezouten mening over dit thema. Erik Grietens, specialist ruimtelijke ordening van Bond Beter Leefmilieu, zoomt vervolgens in op specifieke recepten om wijken te verdichten en ze tóch aangenaam en leefbaar te houden. Het publiek krijgt het laatste woord in een interactieve participatieronde met experts.

Programma

TijdstipActiviteitPlaats
9u-9u45OnthaalFoyer 1.00
9u45-10uWelkomspeech door Bruno Deraedt, voorzitter van VIBEFoyer 1.00
10u -11uFilmpremière van Nic Balthazar i.o.v. Vlaamse bouwmeester: “Ruimtelijke ordening 2.0”Auditorium
11u – 12upanelgesprek met 5 experts over visie en benadering van kernverdichtingAuditorium
12u – 14uLunch en netwerkmomentFoyer 1.00
14u – 14u45Presentatie: “Hefbomen tot kernverdichting”Auditorium
14u45-16u30Interactieve inspiratierondeRestaurant
16u30-18uNawoord / afsluiterRestaurant

Niet te missen!

Dit congres is uniek dankzij de interessante mix van de filmvertoning, het panelgesprek met top-experts en de uitwisselingsmomenten met het publiek. Iedereen die van ver of dichtbij met ruimtelijke ordening te maken heeft, mag deze bijeenkomst niet missen!

BONUS: Iedere aanwezige krijgt gratis Erik Grietens laatste publicatie “Recepten voor kernversterking” en het inspiratieboek van BBL “Beleid voor de Gemeente voor de toekomst” mee naar huis.

Prijs voor VIBE-leden en VIBE-bouwpartners: 50 euro excl. BTW

Prijs voor anderen: 125 euro excl. BTW

Dit evenement wordt georganiseerd door VIBE vzw, in samenwerking met:

Locatie: 

Den Bell
Francis Wellesplein 1
2018 Antwerpen