Linkeroever en Zwijndrecht krijgen 'infopunt' voor grote werkzaamheden

kade rechteroever

Linkeroever / Zwijndrecht - Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) opent zaterdag 15 oktober een tijdelijk infopunt over werkzaamheden op Linkeroever. Die gaan in de zomer van volgend jaar van start en passen in het grote plaatje van de Oosterweelverbinding.

 

Het infopunt komt aan de Beatrijslaan 10, vlak bij de ingang van de voetgangerstunnel. Aan de hand van infoborden en een tafelgrote presentatiekaart krijgen bewoners informatie over de werken die gepland worden op de Antwerpse Linkeroever en in Zwijndrecht. Ze kunnen er ook terecht met al hun vragen. Eind november sluit het tijdelijke infopunt opnieuw de deuren. Bij de start van de werken op Linkeroever en in Zwijndrecht, volgend jaar, komt er een nieuw infopunt, voor de periode van de werkzaamheden. 

De infrastructuurwerken op Linkeroever en bij Zwijndrecht omvatten de volledige heraanleg van het huidige snelwegennet en van de aansluitingscomplexen in Zwijndrecht en op Linkeroever. 

Bekijk hier de plannen van de BAM voor Linkeroever en Zwijndrecht

Gazet van Antwerpen 13-10-2016
http://www.gva.be/cnt/dmf20161013_02517199/linkeroever-en-zwijndrecht-krijgen-infopunt-voor-grote-werkzaamheden

 

Infopunt over Oosterweelwerken


BAM informeert bewoners Linkeroever en Zwijndrecht met pop-up 

In een leegstaand winkelpand tegenover de Sint-Annavoetgangerstunnel opent Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) zaterdag een tijdelijk infopunt over de infrastructuurwerken op Linkeroever.
 

 bMet een nieuw tijdelijk infopunt wil de BAM bewoners van Linkeroever en Zwijndrecht informeren over de eerste fase van het Oosterweeldossier. “Van 15 oktober tot 13 december loopt in Antwerpen en Zwijndrecht een openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning van de infrastructuurwerken”, zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Daarom wilden we de bewoners graag nog beter informeren over de plannen.”
 

Aan de hand van infoborden en een tafelgrote presentatiekaart wil de BAM duidelijkheid scheppen en de onrust over de plannen counteren. “Over dit deel van het Oosterweeldossier is eigenlijk nooit veel controverse geweest”, zegt Kennis. “Er komt veel groen bij, de groenzones op Linkeroever worden beter verbonden en de knoop van de Ring wordt compacter gemaakt. Bovendien zullen wagens aan de oprit van de Ring niet langer langs links moeten invoegen. Dit plan lag begin jaren 90 al op tafel, maar werd later in het Oosterweeldossier geschoven. Bijna iedereen is ervan overtuigd dat dit plan moet worden uitgevoerd.”
 

Overkapping E17? 

Toch uitte de gemeente Zwijndrecht al meermaals haar bezorgdheid. Recent besliste de lokale gemeenteraad om een volksbevraging te organiseren over de vraag naar een ondergrondse en overkapte E17 tussen Zwijndrecht en Burcht. De BAM is er echter van overtuigd dat de huidige plannen voordelig zijn voor de Zwijndrechtenaren.
 

“Er wordt een parallelweg aangelegd om het sluipverkeer te beperken, de industrieterreinen krijgen een aansluiting op het oprittencomplex en er worden zes meter hoge geluidspanelen geplaatst”, zegt BAM-voorzitter Jan Van Rensbergen. “Een ondertunneling ter hoogte van de industriezones lijkt ons niet echt opportuun.”

Ook de inwoners van Linkeroever worden volgens de Beheersmaatschappij ontlast, met name door de komst van een grote park & ride voor 1500 wagens (drie keer groter dan de huidige, red.), die meteen zou aansluiten op het openbaar vervoer. Eind november sluit het infopunt op Linkeroever de deuren, maar bij de start van de werken (vermoedelijk in september 2017) zal de BAM een nieuw infopunt openen. In 2022 zouden de werken op Linkeroever moeten worden afgerond.
 

Beatrijslaan 10

KOEN DE BEUCKELEER
Gazet van Antwerpen 14-10-2016
http://www.gva.be/cnt/dmf20161014_02518745/infopunt-over-oosterweelwerken

Tags: