Zwijndrecht massaal voor overkapping

kade rechteroever

Referendum 

De inwoners van Zwijndrecht hebben zich in een referendum uitgesproken voor een overkapping van de autosnelweg E17 tussen Zwijndrecht en Burcht. Een op de drie inwoners van de gemeente nam deel aan het referendum. Liefst 86% van hen is voor een overkapping.
 

De Zwijndrechtenaar heeft zich massaal uitgesproken voor een overkapping van de E17. Die zou moeten beginnen aan de grens tussen Beveren en Zwijndrecht, om dan over te gaan in de Oosterweelverbinding, de heraanleg van de Ring. Dat blijkt uit het referendum dat onlangs per brief werd gehouden.
 

De Zwijndrechtenaren vinden dat de gemeente moet vasthouden aan een ondergrondse, overkapte E17. De uitkomst van het referendum sterkt de gemeente in haar eis om meer rekening te houden met de leefbaarheid op haar grondgebied. “Het gemeentebestuur ijvert hier al jaren voor. Uit de bevraging leren we dat de inwoners achter de visie van het bestuur staan”, zegt burgemeester van Zwijndrecht, André Van de Vyver (Groen).
 

Te weinig garanties 


77% vindt dat de huidige plannen van BAM voor de infrastructuurwerken op Linkeroever te weinig garanties bieden voor de leefbaarheid van Zwijndrecht. BAM voorziet een bovengronds tracé voor de E17 in Zwijndrecht. “De gemeente ligt op een doorsnede van vier grote verkeerswegen. De inwoners zijn de nadelen ervan beu”, zegt de burgemeester.
 

“Groen Zwijndrecht steunde Ringland al vanaf het prille begin, maar waarom zou dat mooie verhaal stoppen aan de Schelde?”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Aard Van Der Donckt (Groen). “Wij gaan nu graag weer aan tafel zitten met de intendant om te kijken hoe we dit in de praktijk kunnen brengen.”

(rvre)
Gazet van Antwerpen 15-12-2016 pag. 9

Tags: