Actiegroepen hebben compromis voor BAM-tracé

kade rechteroever

Actiegroep Ademloos en denktank stRaten-generaal hebben gisteravond in een volle zaal Horta een compromis voorgesteld voor het BAM-tracé: Oosterweel-Noord. "Een variant die ergens in het midden ligt tussen ons Meccano-tracé en het BAM-tracé", zegt Manu Claeys van stRaten-generaal.

"Wij eisen dat de intendant die de overkapping van de Ring moet bestuderen die ruimte krijgt om ook andere tracés te bekijken. In de tussentijd moeten de voorbereidende werken voor het BAM-tracé gepauzeerd worden."

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageerde meteen. "We gaan vooruit, laat ons nu vooral op dat spoor doorgaan. De intendant zal in volle onafhankelijkheid concrete voorstellen kunnen formuleren inzake de leefbaarheid en overkapping van het BAM-tracé en de Ring."

(FM)
Het Laatste Nieuws 22-05-2015
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/actiegroepen-hebben-compromis-voor-bam-trace-a2333206/

 

Actiegroepen stellen compromis Oosterweel voor

De actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos bevestigden gisteren dat ze het Oosterweel-Noordtracé als een 'ernstige terugvalpositie' beschouwen voor hun eigen Meccanotracé, indien dat een impasse in het dossier rond de Oosterweelverbinding en het Ringlandproject zou kunnen doorbreken. Ze zijn ervan overtuigd dat een derde Scheldekruising nodig blijft en dat die in combinatie met Ringland moet worden gerealiseerd. Het Oosterweeltracé dat de Vlaamse regering verkiest, biedt die laatste mogelijkheid niet, menen ze.

De Tijd 22-05-2015 pag. 8

 

 

Tags: