Actiegroepen willen bouw gevangenis verhinderen

kade rechteroever

In een open brief die Ademloos-voorzitter Wim van Hees vanmorgen overhandigt aan voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans halen de Oosterweel-actiegroepen uit naar de Vlaamse regering.


«Het gaat hier over schuldig verzuim en het toebrengen van slagen en verwondingen.»
De actiegroepen zullen woensdag ook proberen om de bouw van de kazerne op het Meccanotracé te verhinderen.
 

De actiegroepen Ademloos, Ademloos 2070 en ABLLO, de natuurbeschermingsorganisatie Natuurpunt WAL en de denktank stRaten-generaal zetten hun strijd tegen de bouw van een nieuwe gevangenis in Beveren verder.
 

«We zijn niet tegen de bouw van de gevangenis, wel tegen de plek waar de gevangenis moet komen», zegt Gilbert Cant van ABLLO. «Als het gebouw 80 meter wordt opgeschoven, kan je er later wél nog een weg bouwen.» «We begrijpen echt niet waarom de Vlaamse regering zich zo onredelijk opstelt», zegt Wim Van Hees van Ademloos.

«Op deze manier stellen ze iedereen voor voldongen feiten. 'Jammer, maar helaas kunnen we daar het MeccanoPlus-tracé niet meer aanleggen', zal Kris Peeters dan zeggen.

Wij vinden deze houding getuigen van schuldig verzuim, of vrijwillige slagen en verwondingen, want MeccanoPlus biedt een veel gezondere oplossing voor de inwoners van de Antwerpse agglomeratie.»
In principe start de aannemer morgen met de eigenlijke bouw van het complex.

«We zullen al het nodige doen om de werf te laten stilleggen», zegt Manu Claeys van stRaten-generaal.
«We hebben ons geïnformeerd: juridisch is dit mogelijk.»

klik op de afbeelding om de PowerPoint te bekijken

(FM)
Het Laatste Nieuws 11-10-2011 pag. 19

Tags: