Ademloos en stRaten-generaal starten nieuwe campagne

kade rechteroever

Ademloos en stRaten-generaal, de actiegroepen die de plannen voor de Oosterweelverbinding bestrijden, starten morgen een nieuwe publiekscampagne. Met informatievergaderingen en affiches willen ze de Antwerpse bevolking overtuigen dat hun Meccano-alternatief meer te bieden heeft voor een "leefbare stad" dan de plannen van de Vlaamse regering om met tunnels op het BAM-tracé de Antwerpse Ring rond te maken.

De actiegroepen stelden vandaag hun plannen voor. "Enerzijds is er het plan van de Vlaamse regering en het schepencollege, met het BAM-tracé en een paperclip met 19 rijstroken aan het Sportpaleis. Anderzijds is er het Meccano-scenario (dat verkeer moet weghouden van de stad, nvdr.) met een Ringpark van 146 hectare: het project van de actiegroepen en bij uitbreiding hopelijk van de bevolking", aldus Manu Claeys van stRaten-generaal.

 

"Droom van de stad"
De campagne focust sterk op het Ringpark dat kan worden aangelegd bovenop een overkapt deel van de Antwerpse Ring. "Het gaat om een droom van een stad", benadrukt Claeys, "een perspectief dat meer te bieden heeft." Ook Wim van Hees van Ademloos benadrukt dat je niet "én het verkeer in de stad kan houden, zoals de Oosterweelverbinding doet, én een stille, groene, leefbare stad uitbouwen".

Gemeenteraadsverkiezingen
De twee laten verstaan dat ze het thema opnieuw hoog op de politieke agenda willen plaatsen. Of het ook de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen wordt, hangt volgens hen van de politici zelf af: "Als ze er werk van maken en het BAM-tracé tevoren afvoeren, zal het geen thema zijn", luidt het. (belga/tma)

Het Laatste Nieuws 08-02-2011
http://www.hln.be/hln/nl/5256/Belgie/article/detail/1219551/2011/02/08/Ademloos-en-stRaten-generaal-starten-nieuwe-campagne.dhtml

 

Middagpost - Radio2 - 08-02-2011 : luister hier

Tags: