Ademloos informeert over Oosterweelverbinding

kade rechteroever

Er wordt morgen een infoavond georganiseerd door Ademloos over de Oosterweelverbinding. In Hof ter Schelde op Linkeroever komen enkele sprekers aan bod over de problematiek die de woon- en leefomgeving bedreigt van Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever.

De avond start om 19.30 uur. De sprekers zijn Manu Claeys, voorzitter van stRaten-generaal en co-ontwerper van het Meccanotracé. Manu Claeys is sinds 2004 actief betrokken bij dit dossier en kent het als geen ander.

Prof. Dr. Dirk Avonts, professor Huisartsgeneeskunde UGent en sinds 2008 onvermoeibare spreker op tientallen infoavonden van stRaten-generaal en Ademloos, neemt daarna het woord.

Jef Van De Wiele, voorzitter van Natuurpunt WAL, zal de gevolgen van het BAM-tracé toelichten op St. Annabos.

(PKM)
Het Laatste Nieuws 02-04-2013

 

brief van Ademloos:

Hoe zwaar wordt het Sint-Annabos én onze hele woonomgeving bedreigd door het Valentijnsakkoord van de Vlaamse regering én het Antwerpse college?

 

Donderdag, 3 April, 2014 - 19:30
Locatie: Hof ter Schelde
August Vermeylenlaan 6
2050 Antwerpen

 

Beste bewoners van Linkeroever, Zwijndrecht/Burcht en omgeving,

Op donderdag drie april aanstaande wordt er een info-avond georganiseerd voor u, uw buren en vrienden, over de problematiek die onze woon- en leefomgeving bedreigt.
aanvang 19 u 30, slot 22,00 stipt. Plaats van handeling: Hof ter Schelde.
Deze avond onderzoekt zorgvuldig en inzichtelijk het Milieu Effecten Rapport (MER) wat leidde tot de de voorspelbare keuze voor het BAM-tracé, zoals bekend werd gemaakt in het Valentijnsbesluit van de Vlaamse regering.

De sprekers van deze avond zijn,
-) Manu Claeys, voorzitter van stRaten-generaal en co-ontwerper van het Meccanotracé, auteur van het boek Stilstand. Manu Claeys is sinds 2004 actief betrokken bij dit dossier en kent het als geen ander.
-) Prof. Dr. Dirk Avonts, professor Huisartsgeneeskunde UGent en sinds 2008 onvermoeibare spreker op tientallen info-avonden van stRaten-generaal en Ademloos.
-) Jef Van De Wiele, voorzitter van Natuurpunt WAL, sinds mensenheugenis bij wijze van spreken. Jef zal de gevolgen van het te bestrijden BAM-tracé toelichten op St. Annabos en alle andere ingrijpende plannen die de natuur in onze gemeentes bedreigen.
-) bestuurslid Ademloos 2070: de manier waarop Zwijndrecht hier naar kijkt en ermee omgaat!
Wat een verschil.

Na de presentaties zal er uitgebreid tijd zijn voor vragen en antwoorden.
(Mits we op tijd beginnen natuurlijk:-))

U bent van harte welkom.

met vriendelijke groet,

Wim van Hees,
voorzitter Ademloos
en uw medebewoner op Linkeroever

 

Tags: