Antwerpen verbetert fietsinfrastructuur om stijgend aantal fietsers op te vangen

kade rechteroever

Antwerpen - Het aantal mensen dat regelmatig de fiets neemt in Antwerpen blijft toenemen, zo blijkt uit onder meer de Stadsmonitor-bevraging en registraties door fietstelpalen (+4 procent). Om fietsen nog verder aan te moedigen en om die toename op te vangen, plant de stad een waslijst aan kleine en grote infrastructurele maatregelen. Zeker tijdens de huidige en nog geplande grote wegenwerken in en rond Antwerpen is dat nodig, klinkt het.

Het fietsbeleidsplan voor deze legislatuur stelt dat er tegen 2019 zowat 100 “missing links” in trajecten voor fietsers zullen worden aangepakt. “Daarvan hebben we er al 82 gerealiseerd”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Een traject is maar zo aantrekkelijk als de zwakste schakel erop, dus pakken we onder meer onveilige kruispunten aan en andere plaatsen waar er even geen veilig fietspad is.”

Fietsbrug

Antwerpen verbetert fietsinfrastructuur om stijgend aantal fietsers op te vangen Fietsbrug over Albertkanaal wordt geplaatst. Foto: rr

Dit jaar is het vooral uitkijken naar de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal, een verlenging van het Singelfietspad aan de Slachthuislaan, en de aanleg van fietsassen naar het centrum, zoals een traject van de nieuwe fietsbrug door een fietsstraat (Samberstraat) naar Park Spoor Noord en zo helemaal naar de Gemeentestraat.

Er komen ook nog eens 20 gebieden met zone 30 bij, en zoals al eerder aangekondigd werd, zal het aantal Velostations tegen eind 2017 bijna verdubbeld zijn ten opzichte van begin 2016 - van 156 naar 303. De wachtlijst voor Velo-jaarabonnementen zal eind februari weggewerkt zijn en het stadsbestuur roept inwoners van de randdistricten - waar Velo tot voor kort niet aanwezig was - om nu ook een abonnement te kopen.

 

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170215_02732657?_section=60193464&utm_...

Tags: