Antwerpenaren: "Singel is druk, lawaaierig en saai"

kade rechteroever

Verkeer, drukte, lawaai en ongelooflijk saai"

Antwerpenaars geven hun weinig positieve indrukken over Antwerpse Singel

Antwerpenaars hebben weinig positieve gevoelens over de 13 kilometer lange Singel. Ze vinden de baan vooral druk, lawaaierig en saai. Dat blijkt uit een onderzoek.

Het studiebureau Tempera peilde in opdracht van de stad Antwerpen naar de beleving van de gebruikers van de Singel in Antwerpen. Er werden 248 mensen ondervraagd op verschillende plekken. De resultaten zijn weinig positief.

De ondervraagden vinden de Singel vooral druk, lawaaierig en saai.

"Rommelig en chaotisch", zegt één van de gebruikers. "Als ik hier met de auto zou zijn, zou ik niet wijs geraken uit al die borden hier op het kruispunt met de Jan Van Rijswijcklaan."

Een andere ondervraagde zegt dat hij zeker niet voor zijn plezier naar de Singel komt.

Ringfietspad

Het gebrek aan winkels of horecazaken geven deze baan dan weer een saaie uitstraling.

Helemaal anders is de beleving van het Ringfietspad, dat voor een groot deel de Ring volgt. Hoewel het fietspad op sommige delen naast de voorbijrazende wagens komt, hebben veel gebruikers vooral een positieve beleving. Het fietspad wordt gebruikt door buurtbewoners. Het groen spreekt de mensen aan.

"Zo dicht bij de stad en toch zo veel groen", zegt een ondervraagde. "Dat komt hier allemaal samen."

Volkstuintjes

Toch zijn er rond de Singel nog veel verborgen rustige plekken, zoals de volkstuintjes, de speeltuinen en hondenweides. Vooral de buurtbewoners kennen deze plekken. Dat ze naast de Ring en de Singel liggen, stoort de gebruikers blijkbaar niet.

"Aan dat lawaai raak je gewend", zegt een volkstuinder. "Na een halfuur hoor je dat niet meer."

Met het masterplan Mobiliteit was het de bedoeling om van de Singel een rustige stadsboulevard te maken met veel groen. Door de discussie over de Oosterweelverbinding is dit project in de diepvries beland. Zowel Vlaanderen als de stad Antwerpen hebben geen budget om deze baan opnieuw aan te leggen.

Er wordt wel gekeken of de kwaliteit van de omgeving kan worden verbeterd. Daar moet de aanleg van de nieuwe woonwijk Nieuw Zurenborg en de Konijnenwei voor zorgen.

 

Sacha Van Wiele

Gazet van Antwerpen 03-01-2012
http://www.gva.be/antwerpen/antwerpenaren-singel-is-druk-lawaaierig-en-saai.aspx

 

De Singel blijkt 'saai'

De Antwerpenaar heeft weinig positieve gevoelens over de Singel. De 13 kilometer lange binnensingel rondom de stad wordt door de gebruikers omschreven als lawaaierig, druk en saai, zo blijkt uit een onderzoek.

 

ATV 03-01-2012
http://www.atv.be/item/de-singel-blijkt-saai

Tags: