Bart De Wever wil geen volksraadpleging over Oosterweel

kade rechteroever

Bart De Wever zou het "betreuren" als er in het dossier van de Oosterweelverbinding een nieuwe volksraadpleging komt. Dat zei hij gisteren in de Zevende Dag: "Ik ben nooit een grote voorstander van volksraadplegingen geweest." Daarmee gaat hij in tegen de wil van meer dan 67.000 Antwerpenaars die de vraag om zo'n volksraadpleging al ondertekenden.

"Alle volksraadplegingen die tot nu toe georganiseerd zijn in Vlaanderen, zijn op een nee-stem uitgedraaid", verduidelijkte De Wever.

"Want 'nee' mobiliseert goed en ja-stemmers blijven in hun bed liggen. Zo wint nee altijd het pleit. Het is een blokkeringsmechanisme geworden, die volksraadplegingen. Het politiseert dossiers. Ik zou het enorm betreuren als we die oefening opnieuw doen. Als je zowel de mobiliteit als de leefbaarheid kan verbeteren met één project... Doe het dan gewoon en stop met het te blokkeren. De stad heeft hier al honderden miljoenen voor opzijgezet, de Vlaamse regering doet er daar nog een paar honderd miljoen bij. De investeringstrein staat klaar om te vertrekken. Je bent gek als je die zou willen stoppen."

De actiegroepen hebben intussen 67.250 handtekeningen verzameld voor de volksraadpleging en willen nog doorgaan tot ze er 75.000 tellen.

 

Het Laatste Nieuws, 2017-01-16, pag. 13

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/bart-de-wever-wil-geen-volk...

Tags: