Infoavond MER Oosterweel in Hof ter Schelde

kade rechteroever

Hoe zwaar wordt het Sint-Annabos én onze hele woonomgeving bedreigd door het Valentijnsakkoord van de Vlaamse regering én het Antwerpse college?

 

Donderdag, 3 April, 2014 - 19:30
Locatie: Hof ter Schelde

August Vermeylenlaan 6
2050 Antwerpen

 

Beste bewoners van  Linkeroever, Zwijndrecht/Burcht en omgeving,

Op donderdag drie april aanstaande wordt er een info-avond georganiseerd voor u, uw buren en vrienden, over de problematiek die onze  woon- en leefomgeving bedreigt.
aanvang 19 u 30, slot 22,00 stipt. Plaats van handeling: Hof ter Schelde.
Deze avond onderzoekt zorgvuldig en inzichtelijk het Milieu Effecten Rapport (MER) wat leidde tot de de voorspelbare keuze voor het BAM-tracé, zoals bekend werd gemaakt in het Valentijnsbesluit van de Vlaamse regering.

De sprekers van deze avond zijn,
-) Manu Claeys, voorzitter van stRaten-generaal en co-ontwerper van het Meccanotracé, auteur van het boek Stilstand. Manu Claeys is sinds 2004 actief betrokken bij dit dossier en kent het als geen ander.
-) Prof. Dr. Dirk Avonts, professor Huisartsgeneeskunde UGent en sinds 2008 onvermoeibare spreker op tientallen info-avonden van stRaten-generaal en Ademloos.
-) Jef Van De Wiele, voorzitter van Natuurpunt WAL, sinds mensenheugenis bij wijze van spreken. Jef zal de gevolgen van het te bestrijden BAM-tracé toelichten op St. Annabos en alle andere ingrijpende plannen die de natuur in onze gemeentes bedreigen.
-) bestuurslid Ademloos 2070: de manier waarop Zwijndrecht hier naar kijkt en ermee omgaat!
Wat een verschil.

Na de presentaties zal er uitgebreid tijd zijn voor vragen en antwoorden.
(Mits we op tijd beginnen natuurlijk:-))

U bent van harte welkom.

met vriendelijke groet,

Wim van Hees,
voorzitter Ademloos
en uw medebewoner op Linkeroever

Tags: