Jongeren planten bos in Antwerpse wijk het Eilandje

kade rechteroever

YES WE CAN & ... we did it!!!

Maandagnacht plantten actievoerders een halve hectare bos op een braakliggend terrein vlak bij het Mexico-eiland in Antwerpen-stad. Zo roepen ze op iets aan de schrijnende bostoestand van Vlaanderen te doen.

 

De stad Antwerpen reageert positief op het iniatief. De stadsdiensten gaan ter plaatse kijken hoe het terrein geplant werd en ondertussen gaat ze de toekomstplannen voor het terrein en omgeving na. De stad wil zelfs snel samenzitten om een toekomst voor de bomen uit te stippelen.

Uiteraard staat VBV volledig achter de actie. We ondersteunden de jongeren met advies, materiaal en plantten zelf wildenthousiast mee. De overheid doet namelijk veel te weinig om de Vlaamse bossen te beschermen. Bovendien is er aan deze actie niets verkeerd. Het perceel waarop de bomen zijn geplant, ligt al jaren braak en de jongeren wilden zo het thema onder de aandacht brengen. Fantastisch!
VBV 10-11-2010
http://www.vbv.be/

reactie schepen voor Milieu Lauwers: luister hier

Radio1 09-10-2010 

Bos in een nacht

Onder de slogan 'Yes, we can!' hebben vannacht een zestigtal jongeren aan het Mexico-eiland in Antwerpen een gloednieuw bos neergeplant. De actie werd ondersteund door de Vereniging voor Bos in Vlaanderen. De jongeren - die zelf niet aan een organisatie verbonden zijn - willen de Vlaamse regering oproepen om haar belofte na te komen en elk bos dat gekapt wordt, elders te compenseren. Ze zijn het wachten beu. 

 

Reactie stad
Het Antwerpse stadsbestuur gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met dit net aangeplante bos. Burgemeester en schepenen waren aangenaam verrast door de actie en ze benadrukken dat de bomen niet zomaar gekapt zullen worden.

ATV 09-11-2010
http://www.atv.be/item/bos-een-nacht

http://www.atv.be/item/reactie-stad

Tags: