Motie voor tolvrije Liefkenshoektunnel

kade rechteroever

Na Beveren en Zwijndrecht heeft nu ook Kruibeke een motie goedgekeurd om te pleiten voor een tolvrije Liefkenshoektunnel.

De gemeenteraad vraagt de Vlaamse overheid om tijdens een proefperiode van zes maanden de tunnel tolvrij te maken en daarna op basis van de evolutie van de filevorming definitieve keuzes te maken rond de afschaffing van de tolheffing. Ook Kruibeke ondervindt immers de impact van de dagelijkse files op de E17. "Zowel de mobiliteit van als naar de gemeente wordt hierdoor ernstig bemoeilijkt. Bovendien hebben het aantal voertuigen en de files een zeer negatieve impact op de lucht- en leefkwaliteit in onze gemeente", klinkt het.

Fijn stof

Het actiecomité Liefkenshoektolvrij voelt zich gesteund. "Onze gezondheidszorg moet 1,3 miljard euro ophoesten door de gevolgen van de uitstoot van fijn stof door vrachtwagens. Dat de Vlaamse regering beslissingen over de verkiezingen van 2014 wil tillen, is ongehoord", zegt Paul Schietekat. De actiegroep zal de komende weken het eerste deel van zijn petitie bezorgen aan minister Hilde Crevits (CD&V).

(PKM)
Het Laatste Nieuws 09-04-2013

 
 

Tags: