Onderzoek naar geluidoverlast en probleem fijn stof

kade rechteroever

Het Antwerpse stadsbestuur onderzoekt wat er kan gedaan worden om de geluidsoverlast en de problemen met fijn stof te beperken. Nieuwe cijfers tonen aan dat elke dag 125.000 Antwerpenaren worden blootgesteld aan te veel lawaai, en om de vier dagen ligt de piek van fijn stof er te hoog.

ATV 09-05-2011
http://www.atv.be/item/onderzoek-naar-geluidoverlast-en-probleem-fijn-stof

 

Oude jeugdherberg wordt kinderdagverblijf

‘Het is totaal onverantwoord om hier een crèche te openen, vanuit gezondheidsoogpunt gezien.' Volgens Dirk Avonts, professor huisartsengeneeskunde aan de universiteiten van Antwerpen en Gent, is de jeugdherberg vlak naast de Antwerpse ring zowat de slechtste plaats in heel Antwerpen om een kinderdagverblijf te openen. Nochtans is de stad net dat van plan.  (nvdr)

Nu een nieuwe jeugdherberg is geopend, ligt de vorige op het Kiel er verlaten bij. Schepen van Jeugd Leen Verbist (sp.a) vond wel een nieuwe bestemming. «Het wordt een kinderdagverblijf, met minimaal 70 plaatsen. Ook buitenschoolse opvang hoort erbij.

Momenteel gaan we na hoe erg het beton is aangetast is. Ook de indeling van het gebouw zal grondig veranderen.» De crèche zal waarschijnlijk pas na 2012 de deuren openen. Leen Verbist: «Ik moet mijn meerjarenplanning in het oog houden. Met nieuwe kinderdagverblijven in Antwerpen, Deurne en Merksem geven we al behoorlijk wat geld uitje kunt niet alles tegelijk neerzetten.» (PHT)

Het Laatste Nieuws 09-05-2011

zie ook ATV reportage van 25 januari:

 

ATV-25-01-2011

http://www.atv.be/item/geluidsactieplan-van-het-vlaams-gewest-stelt-weinig-voor

 

 

 

 

 

Tags: