Rock the Ring

kade rechteroever

Rock the Ring Contest:
verbeelding versus verbreding

 
Greenpeace organiseert in het kader van zijn campagne tegen de verbreding van de Brusselse ring een wedstrijd voor creatieve en rebelse geesten, de “Rock the Ring Contest”. Nog tot 16 augustus kan je een concept indienen. De beste ideeën worden voorgesteld tijdens ons festival Rock the Ring op 11 september. Waar wacht je nog op?

Waarom verzetten we ons tegen de verbreding van Ring? Om te vermijden dat natuurgebied, huizen (er is wel degelijk sprake van onteigening) en een kerkhof (in Diegem) moeten wijken voor meer asfalt. Bovendien zal meer wegeninfrastructuur ook meer verkeer aanzuigen, en zullen we in geen tijd opnieuw met z'n allen in de file staan. Deze plannen van de Vlaamse regering vallen op geen enkele manier te rijmen met de nodige inspanningen om onze uitstoot drastisch terug te dringen. Dus houden we ons klaar om tussenbeide te komen als de bulldozers daadwerkelijk met de werkzaamheden zouden starten.

 

Hoe bereiden we ons voor? Door ideeën te verzamelen. Heb je een creatief brein, neus voor pakkende slogans, gevoel voor technische ontwerpen, de handigheid van een klusser of ben je even ontwapenend als een clown? Stel je fantasie ter beschikking van het algemeen belang, namelijk een meer doordachte mobiliteit voor Brussel en omgeving. Indien nodig kan Greenpeace dan jouw tekening, slogan, machine gebruiken voor een van zijn acties.

Oproep
De Rock the Ring Contest telt drie categorieën. De categorie VERBEELDING is voor iedereen die een beeld of grafisch ontwerp gebruikt, ongeacht of je daar professioneel of in je vrije tijd mee bezig bent. Onder MECHANIEK valt iedereen die houdt van bouwen en knutselen. Ook hier telt de kwaliteit van je idee, niet wie je bent of welk beroep je uitoefent. De categorie PERFORMANCE slaat op iedereen die zijn of haar lichaam in de strijd werpt, alleen of in groep.

Let wel, je concept moet stroken met de waarden van Greenpeace, namelijk geweldloosheid en de absolute garantie dat niemand wordt aangevallen. Daarnaast moeten we jouw concept kunnen voorstellen op onze website of tijdens het festival op 11 september.

Jury
De selectie van de projecten zal in twee fasen gebeuren. Een jury onder leiding van Michel Genet, directeur van Greenpeace België, maakt een eerste keuze uit alle inzendingen. Deze projecten zullen voorgesteld worden op onze website, waarna iedereen tussen 20 en 26 augustus kan stemmen op zijn of haar favoriete idee. Op die manier gebeurt een tweede selectie. De winnaars zullen worden onthuld tijdens het festival Rock the Ring, een gezellige mobilisatie tegen de verbreding van de Brusselse ring op 11 september. Alle details volgen binnenkort.

Deadline
Een project indienen kan tot dinsdag 16 augustus 2011, via rock.thering@greenpeace.org. Op dit adres kan je ook terecht met al je vragen. Bekijk ook het volledige wedstrijdreglement van de Rock de Ring Contest.

Greenpeace 12-05-2011
http://www.rockthering.be/nl.html

 

Tags: