Stad onderzoekt opties voor fietsbrug

kade rechteroever

Berchem - De nieuwe fietsostrade tussen Lier en Antwerpen, met fietsbrug over de Ring, wordt aangelegd in 2019 en 2020. In een eerste fase wordt het fietspad over de Ring en de Singel geleid, tot aan Berchem Station.
 

De provincie Antwerpen is volop bezig met het plannen van een nieuwe fietsostrade die Antwerpen, via de luchthaven van Deurne en de spoorweg, met Lier verbindt. De genaamde F11 zal aansluiten op het Ringfietspad rond de stad en wordt in de loop van 2019 en 2020 aangelegd. Voor die aansluiting heeft de stad een projectdefinitie uitgewerkt. Om ook de capaciteit stadinwaarts te verhogen, wil de stad de nieuwe verbinding doortrekken tot aan het station Antwerpen-Berchem en later tot in het centrum van de stad.

Via een nieuwe fietsbrug, naast de bestaande spoorwegbrug over de Ring en de Singel en een fietspad langs de site Post X, zullen fietsers vlot en veilig vanop de fietsostrade kunnen doorrijden naar het Singelfietspad of het stationsplein. “Afhankelijk van de concrete plannen van de intendant voor de overkapping van de Ring zou het kunnen dat de geplande fietsbrug over de Ring op termijn overbodig wordt”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit. “Daarom onderzoeken we of de brug over de Ring zo kan opgebouwd worden, dat ze later nog een andere bestemming of plaats kan krijgen.”

 

Gazet van Antwerpen/Metropool Stad, 2017-09-09, Pag. 30

http://www.gva.be/cnt/dmf20170908_03061675/stad-onderzoekt-opties-voor-f...

Tags: