Teken de petitie en steun de 'Red de Middenvijver' campagne!

kade rechteroever

Help ‘de groene long van Antwerpen Linkeroever' te behouden. Teken de petitie en steun de 'Red de Middenvijver' campagne!

 

Natuurpunt WAL ijvert sinds 1978 voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten op de Antwerpse Linkeroever. Wij schrokken dan ook toen we in juli 2013 uit de media vernamen dat evenementenorganisator Docking Station voor twintig jaar een concessie had bekomen om muziekevenementen te organiseren op de Middenvijver (30 ha groot open gebied aan de Blancefloerlaan te Antwerpen LO), eigendom van Waterwegen en Zeekanaal nv, (W&Z). Het gaat hier concreet over Laundry Day (september), Summerfestival (juni) en wellicht nog andere…

Deze festivals zullen elk 70.000 bezoekers aantrekken. Dat is meer dan tweemaal de bevolking van Linkeroever en Zwijndrecht-Burcht die leuk uit de bol gaan op luide muziek, lichtorgels en vuurwerk, aan de rand van beschermde natuur (Het Rot en Blokkersdijk, het Sint-Annabos) en op 200m van de bewoning. Natuurpunt WAL verwacht bovendien een verkeerschaos op Linkeroever.

 

Daarom vragen wij het stadsbestuur de huidige functie van Middenvijver (gedoogzone voor zachte recreatie en hondenweide) te regulariseren via een bestemmingswijziging en de grootschalige (muziek)evenementen niet te vergunnen. Enkel op deze wijze kan het gebied zijn belangrijke maatschappelijke functie volwaardig blijven vervullen!

In bijlage vindt u onze uitgebreide argumentatie en standpunt.

 

Wat kan u doen om de Middenviiver te redden?

 

Tot 15 oktober kan u uw mening geven aan de stad Antwerpen
http://www.stadindialoog.be/project/toekomst-van-de-middenvijver-linkeroever

 

Teken onze petitie:
http://www.activism.com/nl_NL/petitie/red-de-middenvijver/45395
(denk er aan om ook via de bevestigingsmail te klikken!)

 

Volg en ‘like’ ons op facebook: https://www.facebook.com/ToekomstMiddenvijverLO

Wil je meehelpen? Red de Middenvijver: https://www.facebook.com/groups/205952699577493/

Info: middenvijverLO@telenet.be


Meer nieuws ook terug te vinden op : https://www.facebook.com/ToekomstMiddenvijverLO

Tags: