Traficon beveiligt Parijse tunnels

afbeelding

Het bedrijf Traficon heeft een lucratief contract in de wacht gesleept voor de beveiliging van Parijse tunnels. Daar worden liefst 1.400 camera's geïnstalleerd.

Traficon heeft Kortrijkse roots, maar is nu gehuisvest in de Vlamingstraat in Wevelgem. Het bedrijf is gespecialiseerd in Automatic Incident Detection (AID) - de automatische opsporing van incidenten - en sleepte op die manier het contract in de wacht voor de plaatsing van 1.400 camera's in 22 Parijse tunnels. Daarmee moet de regio van Parijs straks de veiligste tunnels van de wereld krijgen.

Het gaat om het grootste project ooit van opdrachtgever Direction Inter-Départementale des Routes d'Ile-de-France (DIRIF). Stijn Vandebuerie van Traficon is dan ook erg trots. 'Dit is wereldwijd het grootste beveiligingsproject in tunnels. In de komende jaren zal Traficon er 1.400 camera's installeren.'

Traficon heeft een wereldwijde expertise opgebouwd rond de videodetectie van verkeersstromen. 'Met AID worden onmiddellijk oplossingen gecreëerd als er zich problemen voordoen. Wij installeren intelligente camera's die toelaten preventief in te grijpen om ongevallen te voorkomen. Iedere tunnel langer dan driehonderdmeter moet in Frankrijk uigerust worden met dergelijke camera's. Rook, file, ongewenste voetgangers, vallende brokstukken en spookrijders worden binnen de paar seconden opgespoord. Zo vermijd je grotere catastrofes.'

Traficon is al actief in Frankrijk, maar dit is wel een zeer groot project. Het eist een investering van 600 miljoen euro, gespreid over vijfjaar. Er wordt gewerkt in acht fases. De A86, de A14 La Défense en het Neuilly tunnelcomplex behoren tot de eerste fase.

Het hoogtechnologisch bedrijf Traficon werkt voor deze order samen met enkele partners. De firma was al eerder in grote steden aan de slag. Zo haalde Traficon ooit een contract binnen in Athene, toen de Olympische Spelen daar plaatsvonden en er gevreesd werd voor zware verkeerschaos.

www.traficon.com

de Standaard 09-09-09

de Duplex A86:
http://www.cofiroute.fr/cofiroute.nsf/fr/duplex-a86.htm
 

Tags: