vliegen tegen astma?

kade rechteroever

Hypocrisie in plaats van beleid: (nvdr)
Schauvliege probeert te scoren op de internationale conferenties van Seoel (biodiversiteit) en Cancún (Klimaatbeheersing) maar tekende op 19 september voor de overlevering van het Sint-Annabos aan de betonlobby, het beleid van Kris Peeters focust al jaren op de aanmoediging van verkeersoverlast, zo mogelijk zo dwars mogelijk door de Anwterpse agglomeratie.  En nu op reis met astmapatiënten! Lees wat de "lowimactman" hierover blogt:

 

Onze minister-president is op dit ogenblik een berg aan het beklimmen in Argentinië, samen met een groep astma-patiënten. Daarmee wil hij allicht aantonen dat hij meeleeft me de mensen die last hebben van deze aandoening en ze een hart onder de riem steken. (en wellicht wil hij ook wel laten zien wat hij allemaal kan)

Op zich erg nobel, maar toch ook een beetje vreemd. Want wat zij de oorzaken van de toename van astma bij steeds meer mensen? Juist, luchtvervuiling die veroorzaakt wordt door het toenemende verkeer en het gebruik van fossiele brandstoffen.

Is het niet dezelfde minister-president die een grote voorstander is van de lange wapper? Is het niet dezelfde man die wil dat Vlaanderen het logistieke centrum wordt van Europa met nog meer vrachtwagens en snelwegen? Is hij als minister-president niet mee verantwoordelijk voor de besparingen die nu worden opgelegd aan de Lijn, waardoor nog meer wagens op de weg komen? Heeft hij niks te maken met de ondertunneling van de luchthaven in Deurne om het vliegverkeer te stimuleren?

Kortom waar slaat dit nu op. De oorzaken van het probleem erger maken, en dan voor het oog van de camera gaan klimmen met de slachtoffers van het probleem.  En trouwens, misschien moeten die mensen van de Astma vereniging ook eens goed nadenken. Want luchtvervuiling heeft ook te maken met toename van het vliegverkeer. Dus met een hele bende naar Argentinië vliegen zal het probleem gewoon nog erger maken!
lowimpactman 22-12-2010
http://lowimpactman.wordpress.com/2010/12/22/vliegen-tegen-astma/

Tags: