Alweer mediarel met Bart De Wever

kade rechteroever

Knack publiceert een bizar interview met Bart De Wever: alleen vragen, de antwoorden ontbreken. “De Wever had geen tijd voor ons”, meldt de redactie. “Die mensen beseffen niet hoe hoog de stapel met aanvragen is”, zegt De Wever.

“Twee weken geleden deed ik bij de woordvoerder van Bart De Wever een aanvraag voor een interview over Antwerpen”, vertelt Knack-journalist Stijn Tormans.

“Pas na twee mails verwees hij mij door naar de N-VA’er die de Antwerpse campagne leidt. Opnieuw: geen reactie. Pas nadat ik nog eens had gebeld, kreeg ik een mail waarin stond dat De Wever geen tijd meer heeft tot na de verkiezingen van 14 oktober."

"Elke politicus heeft natuurlijk het recht om een interview te weigeren. Maar een journalist heeft de plicht om vragen te stellen. Daarom drukken we nu maar alleen onze vragen af.”

 

ATV

De N-VA reageert verbaasd op de beslissing van Knack. “Wij herinneren ons maar één mail met een verzoek”, zegt woordvoerder Jeroen Overmeer. “Na ons antwoord is er ook niet verder aangedrongen.”

Het incident met Knack is al de tweede aanvaring van de N-VA met de Antwerpse pers in enkele weken. Eerder kondigde de partij aan weg te zullen blijven van de verkiezingsdebatten op de regionale zender atv.

Lex Moolenaar
Gazet van Antwerpen 26-09-2012
http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1248319/alweer-mediarel-met-bart-de-wever.aspx

Tags: