Bart de weerman

kade rechteroever

Oosterweel gaat door het lint! Dé attractie van de Sinksenfoor.  

Er is geen betere weerman dan Bart De Wever. Feilloos ziet hij de buien hangen. Geen politicus die meer anticiperend kan ingrijpen dan hij. Kijk maar hoe Elke Sleurs van de portefeuille Fiscale Fraude werd weggesleurd. Er werden doekjes om gewonden zoals dat hoort, maar de essentie is dat ze steeds meer werd weggeblazen door staatssecretaris Bart Tommelein. Blijvend geklopt worden op fraude door een diepblauwe liberaal, nota bene. Dat zou te smalend zijn - liberalen moeten zich trouwens aan hun imago houden en fiscale fraude niet bestrijden, maar bestendigen. En dan de volgende bui, Uplace. Terwijl de achterhoedegevechten nog volop woeden,stak De Wever de vinger in de lucht, voelde nattigheid en liet weten: paraplu's overbodig, de bui komt er niet. Te veel hoge drukgebieden.

We moeten in de verte kijken, was de boodschap. Geen draagvlak binnen en buiten de regering, geen kans op vergunningen, foute studies. Uplace-promotor Bart Verhaeghe probeerde op televisie nog met “er is wel een draagvlak, want er zijn maar 70 bezwaarschriften.” Een uitspraak waarvan de Antwerpse actiegroepen rond Oosterweel schaterend uit hun zetel vielen. Als bezwaarschriften het draagvlak bepalen, dan kan de BAM meteen de boom in. Duizenden zijn er in Antwerpen ingediend. Vergunningen, dat zit ook niet lekker.

En studies? Even bellen naar de Vlaamse ombudsman en we weten wat die waard zijn.

Net zoals met Uplace zit binnen de Vlaamse regering ook rond Oosterweel niet iedereen op hetzelfde spoor - zeg maar traject. N-VA’er Matthias Diependaele probeerde rond Uplace nog potsierlijk de schuld bij de socialisten te leggen, vergetend dat die nu niks meer te vertellen hebben. Die vlieger gaat voor Oosterweel ook niet meer op. Het is onmogelijk dat de beste weerman van ons land die bui over zijn eigen stad ook niet ziet hangen. Het is nu wachten op het volgende weerbericht.

 
RUDY COLLIER
Gazet van Antwerpen 26-05-2015 pag.16

Tags: