Begraaf de Lange Wapper

kade rechteroever

10 jaar lang heeft Bam zich bezig gehouden met een waanzinnig, megalomaan plan. Een viaduct dwars door Antwerpen, dwars door dicht bewoond gebied. Jarenlang lekte er niets uit naar de burgers toe. Vele mensen dachten dat het ging over een brug over de Schelde. Miljoenen euro's worden verkwist. Vraag het maar aan Slangen(zijn naam waardig!)

Gelukkig duiken er een paar burgers op met verantwoordelijkheidszin o.a. Mr. van Hees en Mr. Claeys, zij doen onderzoek tot in het buitenland toe. Zij komen tot conclusie dat er veel betere alternatieven zijn. Deze respecteren de burgers, behoeden de burgers van lawaai, fijn stof, minder CO2.

Ademloos ,de actiegroep, dwingt een referendum af. Vooral de CD&V politiekers orakelden:

-de burger is niet onderlegd om een oordeel uit te spreken. Dit uiteraard omdat de burger weg Lange Wapper stemt. Moest de burger ja Lange Wapper gestemd hebben , zou CD&V de burger geprezen hebben voor zijn intellectueel doorzicht.

De oplossing van forum 2020, het Meccano plan met de bretellen, was al naar voor gebracht rond 1997. Het werd verworpen, o.a. omdat het vooral door "CD&V gebied" loopt. Ook was de techniek toen niet wat ze nu is, vooral de tunnel techniek.

Met de oplossing van Forum 2020 kan men het St.Annabos, het Noordkasteel en het Rivierenhof sparen, de groene longen van de grote stad.

Maar ja, wij zijn er toch nog maar weer eens geslaagd negatief de kroon te veroveren op milieu: België vuilste in West Europa(krant Het laatste Nieuws 12-13 mei) De verlichte geest Schauwvliege, opnieuw CD&V repliceert ”België is maar een zakdoek groot en dicht bevolkt”.

Ook ik wist dat, als 70 jarige,en niet verlicht, maar ik vertrek dan van een denkpiste, houdt het verkeer uit de dicht bevolkte gebieden, de grootsteden. Het zijn tenslotte de dicht bevolkte gebieden die beschermd moeten worden. Een sigaretje in een café zou niet meer kunnen,akkoord. Maar fijn stof, teveel CO2 iedere dag in ademen zou normaal zijn.

Van waanzin gesproken!

 

GVDB uit Merksem

 

 

Tags: