Bekendmaking milieuvergunning Sint-Annabos opnieuw verdwenen

kade rechteroever

Zopas kreeg ik het bericht dat de officiële bekendmaking van de milieuvergunning voor het rooien van het Sint-Annabos opnieuw verdwenen is.


De actiegroep de 'Witte Brigade Sint-Annabos' verzet zich tegen het Oosterweelbeleid van wat zij op facebook de 'Vlaamse Poverheid' noemt.

 

De Witte Brigade St-Annabos

Vermits de nieuwe actiegroep ondergronds werkt, is er weinig informatie beschikbaar. Ze hebben wel een 'declaratie van intenties' op facebook:

Zo schreven zij eerder op 22-10:

Vastberaden.
Vastbesloten.
Onwrikbaar.
Zullen wij dit bufferbosbeschermen
tegen het dreigende vandalisme
van de Vlaamse poverheid!
Het bos verkeert vanaf vandaag, 21/10/10,
in een staat van wettige zelfverdediging. (g.g.)

 

De witte brigade Sint-Annabos aan schepen Ludo van Campenhout:
uw naam staat onder de gele brief
die tot scha en schande van 't stad
in het St. Annabos hangt.
Deze gele brief werd door ons verwijderd.
Wij roepen u en uw collega's van het college op
niet meer met de regering van dit gewest,
de Vlaamse Poverheid te collaboreren.

 

Nieuw bericht op facebook:

De witte brigade Sint-Annabos vers bericht aan schepen Ludo Van Campenhout : opnieuw hing er een gele brief in het sint-annabos. Nog 'ns hebben we die verwijderd. Nogmaals en tot jullie het begrijpen roepen we u en uw collega's van het college op niet met de Vlaamse Poverheid te collaboreren.

de witte brigade van het Sint Annabos (g.g.)

 

Er sneuvelen in Vlaanderen te veel bossen

Steeds meer jonge mensen protesteren tegen de grote ontbossing in Vlaanderen.

Vorige week hebben een vijftigtal twintigers onder de slogan 'Yes we can!' 1.000 bomen geplant op het Mexico-eiland. Zij roepen de Vlaamse overheid op dringend iets te doen aan de schrijnende bostoestand in Vlaanderen.

Van Wielendaele: “Elke dag verdwijnt in Vlaanderen anderhalf voetbalveld aan bos. Volgens de regelgeving zouden daarvoor nieuwe bomen geplant moeten worden. Dat gebeurt helaas niet, daarom doen we het zelf.”
 

 

Lange Wapper

De keuze voor het Mexico-eiland in de wijk 't Eilandje was niet toevallig. "Omdat de Lange Wapperbrug van de baan is, kan hier in de toekomst een nieuwe woonwijk ontstaan", zegt Marlies. "Een bos past daar mooi in, niet? Bovendien staan de bomen op een braakliggend terrein op het Mexico-eiland en in Mexico begint eind deze maand de klimaatconferentie."
Het bos werd dan ook het Mexicobos gedoopt.

De jongeren sporen ook iedereen aan om ook zijn eigen bos te planten, zoals zij dat die nacht gedaan hebben. 

klik op de afbeelding om ze te vergroten

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen stond de jongeren bij met advies over boomsoorten, zorgde voor spaden en heeft met een tiental mensen mee geplant. Volgens de man maken de boompjes alvast een kans. 'Als men ze laat staan, kunnen ze een mooi bos worden', meent De Somviele. 

Tags: