Borgerhout viert mogelijke overkapping op Ringparkfeest

kade rechteroever

De vzw BorgerHoudt van Mensen organiseert het tweede Ringparkfeest op zondag 27 september, samen met lokale verenigingen. Tussen 15 en 20 uur is iedereen welkom om mee te feesten op het groen tussen Singel en Ring, ter hoogte van het Muziekcentrum Trix.

Er is eten en drinken, sport en spel, kunst en cultuur. En, zoals ook tien jaar geleden, een infomarkt over het overkappen van de Ring. "Het Ringpark was toen een voorstel tot overkapping van de ring tussen Borgerhout en Deurne, vanaf het ziekenhuis Sint-Erasmus tot voorbij Hof ter Lo", zeggen de organisatoren.

"Door die overkapping creëer je meer groene ruimte, verminder je geluidsoverlast en krijg je gezondere lucht in het dichtstbevolkte stadsdeel van Vlaanderen, dat geteisterd wordt door het drukste deel snelweg. Tien jaar later zien we dat deze droom dichterbij is dan ooit.

Ringland, stRaten-generaal en Ademloos hebben door hun verschillende acties, studie- en lobbywerk een overkapping van de Ring tot een haalbare piste gemaakt. Alle politieke partijen zijn intussen voorstander en er is al een gedeeltelijk budget voorzien voor de eerste werken.

Dat wil Borgerhoudt van Mensen, samen met allerlei verenigingen en mensen die actief zijn in Borgerhout, vieren. Op dezelfde plek als toen, een groen stukje ring vlak naast de Ring, dat binnen tien jaar zo veel meer kan en moet zijn dan de ongebruikte grasvlakte die het nu is", klinkt het bij de organisatoren.

(FM)

Het Laatste Nieuws 12-09-2015 pag. 43

Tags: