Bouw gevangenis Melsele definitief van start gegaan

kade rechteroever

BEVEREN-WAAS - Ondanks het protest van de Antwerpse actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos zijn de werken voor de nieuwe gevangenis in Melsele van start gegaan.

 

Gisteren verschenen de eerste werfwagens op het immense terrein en werd begonnen met de voorbereidende werken, zoals de aanleg van werfelektriciteit en het installeren van de pompen voor het droogleggen van de ondergrond voor de onderkeldering van het gebouw.

Vertrouwen

Staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) liet eerder deze week weten nota te nemen van de opmerkingen van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD), die meent dat de gevangenis nog kan opschuiven. Maar de staatssecretaris laat de werken gewoon starten zoals gepland. 'Elke verandering aan de plannen kan een vertraging tot drie jaar betekenen, en dat kan niet de bedoeling zijn.' Ook het feit dat de actiegroepen de bouw van de nieuwe gevangenis in Beveren aanvechten bij Europa is geen reden om de bouw uit te stellen. Onze juristen hebben de zaak bekeken en hebben het volste vertrouwen in de zaak', klinkt het bij het kabinet Verherstraeten.

Gratuit

Manu Claeys en Wim van Hees, boegbeelden van stRaten-generaal en Ademloos, hekelen ondertussen de volgens hen 'aantoonbare onwil' om de gevangenis van Beveren 48 meter op te schuiven. Zij vinden de uitspraken van Verherstraeten over de 'jarenlange vertraging' bij opschuiven van de gevangenis gratuit.

(pvl)
Het Nieuwsblad 24-03-2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleID=8K3NSJO3&_section=61578503&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb

Tags: