Bouwproject Maarn afgeblazen om fijnstof

kade rechteroever

In Utrecht (NL) is woningbouwproject afgeblazen om fijnstofredenen. Volstrekt ondenkbaar in Antwerpen. De beschaving bestaat en ligt bij de bovendeur. In het Nederlandse Utrecht is zojuist een woningbouwproject afgeblazen omdat het te dicht lag bij een lawaai- en fijnstofrijke autosnelweg. In Antwerpen werkt het omgekeerd. De Regatta ligt op een paar honderd meter van E17 en E34. Nieuw Zuid ligt bovenop de spaghetti achter de Kennedy. Gassite Zurenborg ligt naast de Ring, etc etc.etc. De zogenaamde Hollandse knoop brengt het verkeer nog dichter bij de bebouwing door 27 rijstroken, waarover 60% meer verkeer zal razen dan nu. Dank zij BAM. Dank zij Vlaamse regeringen. Dank zij Antwerpse colleges. En dan vindt de kersverse minister Ben Weyts dat we geen behoefte hebben aan een nieuw plan, maar wel aan de schop in de grond. Dat is bewust zeer ernstig medisch verzuim. Een gezond milieu staat in de Grondwet. Artikel 34? Op linkeroever wordt een nieuwe gevangenis gebouwd. Ook weer naast de E 17. Misschien moeten we daar wat plaatsen voorzien voor een aantal politieke beslissers, om met raam open wat bij te slapen, en als dat niet lukt over hun verouderde ideeën na te denken?

 

MAARN - De gemeente Utrechtse Heuvelrug ziet af van het bouwen van huizen op het terrein van meubelbedrijf Meubin in Maarn. Dat bevestigt een woordvoerder.

Het terrein ligt vlak naast de A12 en de gemeente is daardoor bang dat de hoeveelheden fijnstof te hoog zijn. Fijnstof vormt een gevaar voor de gezondheid en daarom wordt er een stokje voor het bouwproject gestoken.

Behalve de fijnstof noemt de gemeente ook geluidsoverlast als reden.

RTV Utrecht 21-10-2014
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1243126/bouwproject-maarn-afgeblazen-om-fijnstof.html

Tags: