Buurt Kroonstraat ziet laad- en loszone niet zitten

kade rechteroever

het zogenaamde en-en mobiliteitsbeleid: verdringing van zacht verkeer en dodelijk voor de leefkwaliteit


 

Borgerhout -

Buurtbewoners zijn bezorgd over de uitbreidingsplannen van bouwmaterialenfirma Sani Construct in de Kroonstraat in Borgerhout. De inrichting van een laad- en loszone vinden ze onaanvaardbaar. “Dit wordt een ramp voor fietsers en voetgangers”, klinkt het.

Na het dodelijke ongeval in maart 2015, waarbij de vijfjarige Shin Woo Peak in de Kroonstraat werd doodgereden, verenigden de bezorgde buurtbewoners zich in De Ideale Straat. Deze bewonersgroep hoopt in overleg met district, stad en de handelaars de verkeersveiligheid te verbeteren nu de heraanleg van de Kroonstraat op de agenda staat.

In het ontwerpplan van de heraanleg is een aantal maatregelen meegenomen die meer veiligheid voor de zwakke weggebruikers garanderen: verkeersplateaus aan de kruispunten, zebrapaden en een fietspad, in het laatste gedeelte richting Plantin en Moretuslei. De intekening van een laad- en loszone, ter hoogte van de Turnhoutsebaan, op vraag van bouwmaterialenbedrijf Sani Construct, stoot echter op ongeloof en verontwaardiging. De buurtbewoners vrezen ook extra overlast, nu het bedrijf een bijkomend pand van 600 m² heeft aangekocht.

“Absurd”

“Een laad- en loszone met het nodige gemanoeuvreer van heftrucks is op deze smalle strook van de Kroonstraat absurd”, zegt Hanna Maes, bewoonster van de Kroonstraat.

Volgens Ben Yousef Attalibi van Sani Construct is het bijkomende pand bedoeld als parking voor de klanten. “Het laden en lossen is een discussiepunt in de buurt, dat begrijpen we. We hopen dat een laad- en loszone op straat een oplossing is, en dat leveringen eventueel deels met kleinere bestelwagens kunnen. We wachten nu af of we de nodige vergunningen krijgen.”

Het districtscollege van Borgerhout bekijkt of de inrichting van een laad- en loszone opportuun is.


door KVH
Gazet van Antwerpen 06-01-2016
http://www.gva.be/cnt/dmf20160105_02050891/bewoners-bezorgd-over-inrichting-laad-en-loszone-in-kroonstraat

Tags: