CEO Ford: 'Auto is niet de oplossing voor de problemen van de grote steden'

kade rechteroever

Ford Motor Company, een van de pioniers van de autoindustrie, die ervoor zorgde dat wagens binnen ieders bereik kwamen, is erg negatief over de rol die auto’s in de toekomst nog zullen kunnen spelen in grootsteden. Het bedrijf wil daarom een grotere rol gaan spelen in de constructie van wagens die in het openbaar vervoer worden gebruikt en bij de integratie van transportsystemen in grote steden.

Alan Mulally, de CEO van het bedrijf, zei ter gelegenheid van zijn bezoek aan het automobielsalon van Detroit dat 'de oplossing voor uitdagingen van een betere persoonlijke mobiliteit en een betere levenskwaliteit in grote steden niet ‘de auto’ is.' Het is de eerste keer dat de CEO van een grote autoproducent in zijn kaarten laat kijken wat de toekomst betreft.

Mulally voorspelt dat steden steeds groter zullen worden en dat er altijd een rol voor wagens weggelegd zal zijn, maar dat Ford rekening houdt met een gewijzigde rol en dat het misschien eerder als leverancier van transportsystemen en wisselstukken moet gaan fungeren, 'omdat we ook die competenties bezitten'.

Een combinatie van factoren - stijgende benzineprijzen, meer duurzame voertuigen, de val van de auto als statussymbool en steeds minder jongeren die hun rijbewijs halen - maakt dat de auto in het Westen aan populariteit inboet. 'In de VS hebben mensen na de recessie hun prioriteiten herbekeken', zei Mulally. 'Grote, dure en prestigieuze wagens zijn daarbij niet meer even belangrijk als dat ooit het geval was. In de grote steden van de opkomende economieën heeft het aantal wagens de stad dan weer zo goed als onleefbaar gemaakt.

Mulally besloot door te zeggen dat ‘indien we jongeren opnieuw achter het stuur willen krijgen, we vooral goedkopere wagens zullen moeten produceren.'
 

Express.be 15-01-2014
http://www.express.be/business/nl/economy/ceo-ford-auto-is-niet-de-oplossing-voor-de-problemen-van-de-grote-steden/201029.htm

 

Tags: