De wijk genomen

kade rechteroever

Eigenlijk wisten we het allang. Wat iedereen tegenwoordig het Eilandje noemt, is het Eilandje niet. Voor wie historisch correct wil zijn: het Eilandje is dat gebied tussen de bruggen. Anders gezegd, als de bruggen omhoog gaan, is de wijk onbereikbaar en dus in alle opzichten een eilandje.

De stad doet allang geen moeite meer om historisch correct te zijn. Het Eilandje groeit met de dag en iedereen doet vrolijk mee. Niet dat we dat erg vinden. Zo gaat dat nu eenmaal in een stad in volle ontwikkeling.

Al loopt het soms wel een beetje de spuigaten uit. Laten we het even over het Sint-Andrieskwartier hebben. Volgens sommigen het Zuid en waag het vooral niet om daartegen in te gaan. Want er is toch veel mode en het ligt ten zuiden van de Grote Markt nietwaar? Yeah right, Hoboken ook. Vooral in de sector van de immobiliën weten ze wel raad met het verplaatsen van wijken. Al heeft dat waarschijnlijk niet te maken met een gebrekkige geografische kennis. Een slechte verkoopstruuk ligt dichter bij de waarheid.

Wat dacht u van prachtige eengezinswoning bij Park Spoor Noord? Dergelijke woningen liggen meestal tegen de Schijnpoortweg op gehoorsafstand van de Antwerpse Ring. Of een woning bij het hippe Zurenborg. Na enig zoeken terug te vinden aan de noordelijke kant van de Turnhoutsebaan. De spoorweg krijgt u er gratis bij. Wijken, ze zijn niet meer wat ze geweest zijn.

PATRICK VAN DE PERRE
Gazet van Antwerpen 23-06-2012 pag. 22
 

Tags: