Drie keer meer mensen gaan ‘Met Belgerinkel naar de winkel’

kade rechteroever

Meer dan 200.000 klanten winkelen met de fiets of te voet dankzij vernieuwde formule

Van zaterdag 26 april tot zaterdag 31 mei registreerden 200.000 deelnemers meer dan 1 miljoen Belgerinkel-loten in de dertiende editie van “Met Belgerinkel naar de Winkel” van Bond Beter Leefmilieu (BBL), Unizo en Gezinsbond. Het aantal deelnemers is hiermee verdrievoudigd ten opzichte van de afgelopen jaren. Samen met meer dan 10.000 handelaars en 176 gemeenten maakten de fietsers de grootste fietscampagne van Vlaanderen dit jaar een ongekend succes.

Elke dag fietsen

“Met deze actie belonen we 36 dagen lang elke dag de klanten die kiezen voor duurzame mobiliteit. Mensen die te voet of met de fiets winkelen zijn trouwe klanten die graag winkelen in buurtwinkels. Dit zorgt voor een levendige lokale economie en draagt bij aan de leefbaarheid van onze dorps- en stadskernen,” zegt Yanti Ehrentraut, projectmanager Belgerinkel. “Bovendien blijkt uit de evaluatie van voorgaande jaren dat één op de twee deelnemers dankzij Belgerinkel ook voor andere korte verplaatsingen vaker voor de fiets kiezen.”

Elke dag winnen

“Elke dag fietsen is elke dag winnen” was het motto van Belgerinkel 2014. Dit jaar vielen deelnemers namelijk voor het eerst dagelijks in de prijzen. Iedereen die met de fiets of te voet winkelde bij een deelnemende handelaar, ontving een Belgerinkel-lot met een unieke code. Door registratie van deze code op www.belgerinkel.be, konden klanten tal van prijzen winnen. Dit viel in goede aarde: in de laatste week werden dagelijks meer dan 50.000 loten geregistreerd. Op 1 juni om 7u00 stond de teller op 1.075.000 geregistreerde loten door 201.078 unieke gebruikers (laatste loten kunnen nog geregistreerd worden tot 1 juni middernacht). In deze pdf: http://www.bondbeterleefmilieu.be/dl.php/427/1/.pdf vindt u een overzicht van het aantal geregistreerde loten per gemeente.

Prijzen

Tijdens de campagne waren er onder andere Achielle fietsen, Blue-bike abonnementen, ontbijtmanden van Vers van de Bakker en pechpassen van Bike-Assist te winnen. Maar met deze prijzen is het lang nog niet gedaan: in alle deelnemende gemeenten zijn er nog Achielle fietsen te winnen. Daarnaast schenken het lokale bestuur, handelaars en verenigingen nog meer dan 1000 andere prijzen. Meer info over de prijzenpot en de prijsuitreikingen in de gemeentes via http://www.belgerinkel.be/index.php/7.

Beeldmateriaal (links naar downloads)

Compleet overzicht deelnemende gemeenten:

http://www.belgerinkel.be/index.php/7

Tags: