Filip Dewinter en Annick De Ridder hekelen uitstelgedrag Vlaamse regering

kade rechteroever

 

Het was gisteren in het Vlaams Parlement opnieuw spitsroeden lopen voor minister-president Kris Peeters (CD&V). Onder meer parlementsleden Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Annick De Ridder (Open Vld) hadden kritische vragen bij de afwikkeling van het Oosterweeldossier. "Peeters blijft zich wegsteken achter Europa", zegt De Ridder. "Het wordt tijd dat ...

Het was gisteren in het Vlaams Parlement opnieuw spitsroeden lopen voor minister-president Kris Peeters (CD&V). Onder meer parlementsleden Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Annick De Ridder (Open Vld) hadden kritische vragen bij de afwikkeling van het Oosterweeldossier. "Peeters blijft zich wegsteken achter Europa", zegt De Ridder. "Het wordt tijd dat zijn regering eindelijk zelf knopen doorhakt en alvast start met flankerende maatregelen."

Peeters zegt dat hij op 11 oktober of 4 november een gesprek zal hebben met Europees Commissaris Michel Barnier over het Oosterweeldossier. De standstillovereenkomst met bouwconsortium Noriant is inmiddels opnieuw met een maand verlengd. Die overeenkomst bepaalt dat er in afwachting van een antwoord van de Europese Commissie over de mogelijke gunning van een deel van de werken aan Noriant geen schadeclaims worden ingediend. (FM)

Bron : Het Laatste Nieuws, 3 Okt. 2013, Pagina 19

Tags: