Forse kritiek op Kris Peeters: "Europa is excuus voor uitstel Oosterweelproject"

kade rechteroever

 Antwerpen "Vlaams minister-president Kris Peeters verschuilt zich achter Europa in het Oosterweeldossier. Maar ik denk niet dat de Europese commissie bereid is om voor Peeters de kastanjes uit het vuur te halen", zegt Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (Open Vld). "Het lijkt er sterk op dat deze Vlaamse regering het ...

Antwerpen

"Vlaams minister-president Kris Peeters verschuilt zich achter Europa in het Oosterweeldossier. Maar ik denk niet dat de Europese commissie bereid is om voor Peeters de kastanjes uit het vuur te halen", zegt Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (Open Vld).

"Het lijkt er sterk op dat deze Vlaamse regering het dossier van de Oosterweel over de verkiezingen wil tillen. Ten koste van de mensen die dagelijks te maken hebben met files in en rond Antwerpen."

Daarmee reageert de Antwerpse politica op het uitblijven van een onderhoud tussen Kris Peeters en Europees commissaris voor de Interne Markt, Michel Barnier, over de Oosterweelverbinding. "Al van april vorig jaar weet de Vlaamse regering dat de aanbesteding voor het Oosterweelproject moet aangepast worden. Kris Peeters zit nu met een probleem binnen zijn regering, en niet in Europa. Wat de ministerpresident doet, is tijd winnen en een communicatieshow opvoeren over gesprekken met Europa. In de tijd die deze regering verloren heeft, hadden de werken al bezig kunnen zijn", besluit Annick De Ridder.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) herhaalt wat hij enkele weken geleden al zei over de Oosterweel.

"Het zou het beste zijn als er nog voor de verkiezingen van mei volgend jaar een beslissing wordt genomen over de Oosterweel. En als dat niet kan, zal het Oosterweelproject in het regeringsakkoord van de nieuwe Vlaamse regering moeten staan. In elk geval is de N-VA een partner om eindelijk een beslissing te nemen in dit mobiliteitsdossier."

PVDP 

Bron : Gazet van Antwerpen, 2 Okt. 2013, Pagina 17

 

Tags: