Bestuur wil overkapping van E17 op Linkeroever

kade rechteroever

ZWIJNDRECHT - 

Zwijndrecht mengt zich in het overkappingsdebat. Zowel meerderheid (Groen en CD&V) als oppositie (N-VA, Vlaams Belang en SP.A) willen dat de E17 op Linkeroever wordt overkapt.

Op de Rechterscheldeoever wordt al langer stevig gediscussieerd over overkapping. Vanavond barst ook de discussie op Linkeroever los, want de overkapping staat op de agenda van de gemeenteraad van Zwijndrecht. De gemeente grenst aan twee snelwegen - de E17 in het zuiden en de E34 in het noorden - en de raad zal het onder meer over de milieueffecten (MER) van de werken voor de Oosterweelverbinding hebben. Het is de bedoeling om de overheid een gezamenlijk gemeentelijk standpunt over te maken.

Het belangrijkste punt is de overkapping van de E17, van Linkeroever, tot Zwijndrecht. ‘We spreken ons niet uit over de techniciteit. Onze vraag is nu aan de overheid: onderzoek dat voort. Hoe uitvoerbaar is dat? Hoe lang maken we die overkapping?’

Heibel

Voor de infovergadering van vorige week hadden alle inwoners van Zwijndrecht een infobrochure van BAM moeten krijgen, maar dat is niet gebeurd. 'Een serieuze tekortkoming', zegt schepen van Openbare Werken Bruno Byl (CD&V). 'Dat was een cruciaal element! De inwoners hebben maar dertig dagen de tijd om opmerkingen te formuleren. Hoe kan men mensen opmerkingen laten formuleren als ze het niet weten? Men gaat er soms van uit dat iedereen internet heeft, maar een groot gedeelte heeft dat niet. Of gebruikt dat alleen om te mailen. Op de informatievergadering had slechts een twintigtal mensen van de tachtig de brochure gekregen.'

Tim Van der Schoot, hoofd communicatie van BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel): 'We hebben de opdracht gegeven om de brochure in heel Zwijndrecht te verdelen. Bepaalde buurten zijn niet verdeeld, hoorde ik op de recente infovergadering, maar de verdeler beweert dat hij overal is geweest. We hebben na de infovergadering nog stapels brochures achtergelaten. We gaan de brochure niet opnieuw laten drukken, simpelweg omdat het infomoment al voorbij is. Het wordt tegen ons gebruikt, alsof we bewust slechts bepaalde straten hebben laten bedelen.'

Tot 4 juli kunnen inwoners de plannen voor het project-MER inkijken. 'De huidige procedure is er nu net om te onderzoeken of extra maatregelen nodig zijn. Dan worden die punten meegenomen in de bouwaanvraag', besluit Van der Schoot.

Kennisgevingsdossier voor de project-MER infrastructuurwerken Linkeroever tot en met zaterdag 4 juli te vinden op www.zwijndrecht.be. Ook in te kijken bij de dienst Ruimtelijke Ordening, Laarstraat 90 in Zwijndrecht.

Inwoners die een infobrochure van BAM wensen, kunnen die aanvragen via info@bamnv.be of afhalen op het gemeentehuis van Zwijndrecht.

JAN DE VRIENDT ■

Bron : Het Nieuwsblad, 25 juni 2015

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150624_01747537

Tags: