Meerderheid wil Ring overkappen

kade rechteroever

Teken de petitie voor een écht overkappingsonderzoek en een volledige overkapping

 

Sterk signaal aan de Vlaamse regering: het merendeel van de Antwerpenaren, 54,1%, wil de Ring overkappen. Vooral hoger opgeleiden, zelfstandigen, mensen uit de hogere sociale klassen en niet-Belgen zijn massaal pro. Veel mensen hebben hier geen mening over. Minder dan 1 op de 5 inwoners vindt zo'n overkapping geen goed idee of gewoon onhaalbaar.

(JS)
Het Laatste Nieuws 05-10-2015 pag. 8

Helft van de Antwerpenaren zegt ja tegen overkapping ring

De helft van de Antwerpen (54 procent) zijn voor de overkapping van de ring. 27 procent blijft onverschillig.

Er zijn weinig onderwerpen in Antwerpen waar zoveel inwoners (54 procent) achter een idee staan. Van de ondervraagden heeft 27 procent geen mening over de overkapping. 19 procent is dan weer resoluut tegen. Opvallend: de CD&V-kiezer blijkt het meest onverschillig: slechts 36 procent zegt ja op een overkapping, terwijl 37 procent geen mening heeft.

"De resultaten van deze peiling sluiten aan bij de recente studie van Groen. Daaruit bleek dat 61 procent van de Antwerpen voor de volledige overkapping van de ring gaat", zegt Peter Vermeulen van Ringland. "Die cijfers zijn goed voor ons. We stellen ons wel vragen bij die 19 procent die er tegen is. Hoe kan je hier nu tegen zijn?", vraagt Vermeulen zich af.

Het idee van de volledige overkapping van de ring is bijna volledig te danken aan Ringland. "Drie jaar geleden is het basisidee van de gescheiden tunnels geopperd en 1,5 jaar geleden is Ringland opgestaan. Op een festival bereiken we ongeveer 20.000 Antwerpenaren. Het is dus duidelijk dat er heel wat mensen ons idee genegen zijn en wij werken daar ook stevig op door."

Steeds meer stemmen gaan op dat Ringland niet langer slechts een burgerbeweging is, maar meer en meer richting politieke partij evolueert. "De beslissingen worden natuurlijk op politiek niveau genomen en wij willen daar druk op uitoefenen. Het is ook zo dat Ringland op veel vlakken aansluit, niet enkel een oplossing voor mobiliteit maar ook voor leefbaarheid, meer groen om de stadsvlucht tegen te gaan en milieu. Maar de verkiezingen van 2018 zijn nog ver, daarom blijven we nu vooral een filosofische partij."

(NBA)
Het Laatste Nieuws 05-10-2015 pag. 13


Burgemeester nodigt Ringland uit

Burgemeester van Herentals Jan Peeters (sp.a) nodigt Ringland Antwerpen van harte uit in Herentals. Volgens hem is de ontwarring van de Antwerpse verkeersknoop ook belangrijk voor de inwoners en bedrijven van Herentals. Ringland Antwerpen wil ook in de Kempen mensen betrekken en warm maken voor hun alternatieve voorstellen voor het oplossen van de verkeersknoop in Antwerpen.

"Ik nodig Ringland uit om hier in onze Lakenhal in Herentals hun project te komen toelichten. Het zijn wel onze inwoners die mee in de file staan en onze bedrijven die op kosten gejaagd worden. Het is dus de moeite waard om samen serieus aan dit project te trekken", zegt Peeters.

(JOBG)
Het Laatste Nieuws/Kempen 05-10-2015 pag. 13

 

 

 

Tags: