Groen: 'Antwerpenaar heeft te weinig bos'

kade rechteroever

De stad Antwerpen beschikte in 2011 over 913 hectare bos. Dat is amper vier procent van de oppervlakte van de stad of slechts 18 vierkante meter per inwoner becijferde Groen-Antwerpen, terwijl de norm op 30 vierkante meter per inwoner ligt voor stedelijke gebieden. De partij trekt aan de alarmbel nu nog meer bosgebied in de regio wordt bedreigd.

'Hoewel iedereen het erover eens is dat bossen goed zijn voor onze gezondheid, staan ze steeds meer onder druk. In Vlaanderen is er gemiddeld 279 vierkante meter bos per Vlaming. De Antwerpenaar daarentegen moet het met heel wat minder doen en zelfs die achttien vierkante meter is bedreigd', aldus Antwerps gemeenteraadslid Joris Giebens.

Groen-Antwerpen wil die laatste stukjes groen absoluut beschermen en zal op de volgende gemeenteraad een motie indienen opdat er in de Scheldestad geen enkele vierkante meter bos meer verloren gaat.

'Ontbossing schaadt de gezondheid'

 

De partij zelf lanceert vandaag de campagne 'Ontbossing schaadt de gezondheid'. Naast bovenstaand filmpje gaat Groen ook op verschillende plaatsen in Vlaanderen actie voeren om de Vlaamse bossen te beschermen.

'Met onze campagne willen we de druk opvoeren op de Antwerpse meerderheid en de Vlaamse regering om de weinige bossen die ons nog resten maximaal te beschermen', verduidelijkt Groen-voorzitter Wouter Van Besien.

'Tegelijkertijd roepen we de Vlaamse regering op om dringend de beloofde bosuitbreiding met 10.000 hectare nieuw bos in gang te zetten. Niet alleen omdat bossen een belangrijke recreatieve functie vervullen, maar vooral ook omdat ze essentieel zijn voor onze gezondheid.'

edm
De Standaard 10-06-2013
http://www.standaard.be/cnt/DMF20130607_045

Tags: