Groen roept BAM op te stoppen met "leugens"

kade rechteroever

Groen-voorzitter Wouter Van Besien roept de BAM op te stoppen met "leugens" verspreiden en om haar plannen op tafel te leggen. Hij blijft erbij dat de Antwerpse ring aan de Hollandse Knoop in Deurne 29 rijstroken zal tellen. De BAM betwist dat.

Van Besien pakte woensdag in uw krant uit met het bericht dat de Antwerpse ring in het Oosterweeltracé op een bepaald punt, met name de Hollandse Knoop in Deurne, in de toekomst 29 rijstroken zal tellen. In een eerste reactie ontkende de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) dat er sprake is van zoveel rijstroken. Hoeveel er dan wel komen, was niet meteen duidelijk.

Later op de dag verduidelijkte BAM-directeur Jan Van Rensbergen op een persconferentie dat het gaat om maximaal 18 rijstroken. De ring zelf zou uit 14 rijstroken bestaan, met daarnaast 4 rijvakken voor op- en afritten.

Van Besien is niet overtuigd. Volgens hem tonen de plannen ondubbelzinnig aan dat er sprake is van 29 baanvakken. "De leugens moeten stoppen. Dat is onaanvaardbaar, zowel omwille van de schadelijke gevolgen van de gezondheid, als omwille van de ruimtelijke verminking van de stad", aldus Van Besien.

De Groen-voorzitter roept de BAM, de Vlaamse regering en het stadsbestuur op "te stoppen met mist spuien over de concrete plannen en open kaart spelen". "De Antwerpenaar heeft recht op de waarheid", klinkt het.
 Gazet van Antwerpen 14-05-2014
http://www.gva.be/dossiers/oosterweel/groen-roept-bam-op-te-stoppen-met-leugens.aspx

Tags: