Humo's verrassende verkiezingsduels: Guillaume Van der Stighelen versus Meyrem Almaci

kade rechteroever

De dag nadat Groen-politica Meyrem Almaci voor Humo’s Verrassende Verkiezingsduels heeft samengezeten met gewezen reclameman Guillaume Van der Stighelen, mailt ze: ‘Het gesprek heeft nog tot diep in de nacht door mijn hoofd gemaald.’

Volgens Van der Stighelen is de hele politiek, dus ook Groen, fout bezig. ‘Maar hoe langer ik erover nadacht,’ schrijft Almaci, ‘hoe minder ik me aangesproken voelde.’ Oordeelt u vooral zelf.

Almaci Van der ­Stighelen (38) en (58) – ze hebben elkaar wel al eens tegen het lijf gelopen, maar echt lang gepraat hebben ze nog nooit – ontmoeten elkaar in een klein middeleeuws huisje op het Conscienceplein in Antwerpen. Het leunt tegen de zijgevel van de Carolus Borromeuskerk, de dochter van Van der Stighelen verkoopt er taart en koffie en vader schrijft er à la Carmiggelt zijn wekelijks cursiefje voor ­CittA, het weekendmagazine van Gazet van Antwerpen. Aan de muur hangt een tegel: ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’. ­Almaci en Van der Stighelen besluiten drie uur lang voor zilver te gaan. En voor twee grote kannen jasmijnthee.

Guillaume Van der ­Stighelen «Ik koop al mijn thee in een Turkse winkel in Middelburg.»

Meyrem Almaci «In Middelburg?»

Van der Stighelen «Ja, ik heb daar een huis.»

Almaci «Ah.»

Van der Stighelen «Beste Meyrem: ik heb dertig jaar in de reclame gewerkt voor de kapitalisten, ik ben zelf een mens met een vermogen, ik rij waarschijnlijk met de foute auto’s, ik speel golf én ik heb een zeiljacht…»

Almaci (lacht) «Fantastisch!»

Van der Stighelen «Zijn we nu nog vrienden?»

Almaci «Ik ben de vriend van iedereen.»

Lees het volledige artikel in Humo 29 april 2010

http://www.humo.be/humo-archief/284462/humos-verrassende-verkiezingsduels-guillaume-van-der-stighelen-versus-meyrem-almaci

Tags: