Intendant blijft dan toch nog 8 jaar aan boord

kade rechteroever

De overkapping van de Antwerpse Ring zal ook de volgende acht jaar begeleid worden door intendant Alexander D'Hooghe. Zijn mandaat liep af en eerst leek het erop dat D'Hooghe zou bedanken voor een nieuwe periode.

Vrijdag maakte de Vlaamse regering bekend dat Alexander D'Hooghe nog minstens acht jaar aan het roer blijft staan. D'Hooghe zal het verdere ontwerpproces begeleiden en de uitvoering van de achttien geselecteerde overkappings- en leefbaarheidsprojecten opvolgen, waarin 1,25 miljard euro wordt geïnvesteerd.

“Toekomstverbond verzekerd”

Eind oktober besloot de Vlaamse regering al om Manu Claeys, de drijvende kracht achter burgerbeweging stRaten-generaal, op te nemen in de Raad van Bestuur van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

“Met de aanstellingen van Alexander D'Hooghe en Manu Claeys in sleutelposities is het Toekomstverbond stevig verankerd”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Er is op relatief korte tijd veel vertrouwen gegroeid tussen partners die niet zo lang geleden nog met getrokken messen tegenover elkaar stonden. Nu werken we constructief samen. Daarom is het fijn dat er acht jaar bijkomen.”

De voorbereidende werken van de Oosterweelverbinding zijn intussen begonnen op Linkeroever. De vergunningsaanvraag voor de Scheldetunnel en de rechteroever wordt volop voorbereid en moet in principe in het voorjaar van 2019 klaar zijn. Voor het hele Oosterweelproject moeten in totaal 31 projecten worden uitgevoerd.

 

Gazet van Antwerpen, 2018-11-17, pag. 9

 

 

Tags: