Jongeren planten Mexicobos in kader van TMF-programma

kade rechteroever

De zes jongeren die vorige week op een nacht tijd het Mexicobos hebben geplant op het Eilandje in Anwerpen, hebben dat eigenlijk gedaan in het kader van een programma van TMF. De jongerenzender kondigt vrijdag de nieuwe tv-reeks 'Yes we can' aan.

De zes jongeren zijn met TMF naar Bolivia gereisd om er aan den lijve te ondervinden wat de gevolgen van klimaatsopwarming zijn, zegt de zender in een persbericht.

Als compensatie voor hun ecologische voetafdruk tijdens de reis naar Bolivia, besloten de jongeren in één nacht tijd, een nieuw bos aan te planten.

'Niet bedrogen'
Het programma is tegelijk een wedstrijd, want een van hen kan een ticket naar Mexico winnen "om op de klimaattop de regeringsleiders aan te zetten tot actie". Het gaat om zes jongeren van 18 tot 23 jaar, met een uiteenlopende achtergrond.

Antwerps schepen van Leefmilieu Guy Lauwers voelt zich "zeker niet bedrogen" omdat de actie er op initiatief van een tv-zender kwam. "De boodschap van deze jongeren blijft dezelfde, of ze nu deel uitmaakt van een programma of daar los van staat", luidt het.

Het Antwerpse schepencollege neemt overigens vrijdag een beslissing over het behoud van de 1.000 aangeplante bomen. Waarschijnlijk bevestigt het college dat de bomen nog enkele jaren op het braakliggend terrein op het Eilandje kunnen blijven staan en dat er naar permanente locaties wordt gezocht om het bos in delen of in zijn geheel te verplanten.

Gazet van Antwerpen 19-11-2010
http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen/jongeren-planten-mexicobos-in-kader-van-tmf-programma.aspx

TMF zit achter Mexicobos Antwerpen
De zes jongeren die in Antwerpen vorige week in één nacht het Mexicobos hebben geplant deden dit als compensatie voor hun reis naar Bolivia. Die tocht ondernamen ze voor jongerenzender TMF. Dat blijkt vrijdag uit een persbericht waarmee TMF de nieuwe tv-reeks 'Yes we can' aankondigt.


De zes jongeren zijn met TMF naar Bolivia gereisd om er aan den lijve te ondervinden wat de gevolgen van klimaatsopwarming zijn, luidt het. Het programma is tegelijk een wedstrijd, want een van hen kan een ticket naar Mexico winnen 'om op de klimaattop de regeringsleiders aan te zetten tot actie'. Het gaat om zes jongeren van 18 tot 23 jaar, met een uiteenlopende achtergrond.

 

Bij Antwerps schepen van Leefmilieu Guy Lauwers zegt men dat de stad zich 'zeker niet bedrogen voelt' door het feit dat de actie deel uitmaakt van een initiatief van een tv-zender. 'De boodschap van deze jongeren blijft dezelfde, of ze nu deel uitmaakt van een programma of daar los van staat', klinkt het.

Het college bevestigt waarschijnlijk vrijdag dat de bomen nog enkele jaren op het braakliggend terrein op het Eilandje kunnen blijven staan en dat er naar permanente locaties wordt gezocht om het bos in delen of in zijn geheel te verplanten. TMF zendt het reisverhaal van de jongeren vanaf maandag uit.
Bron: belga
llo Het Nieuwsblad 19-11-2010
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20101119_057

Tags: