Kris Peeters betoogt tegen Kris Peeters

kade rechteroever

De plaatselijke afdeling van Ademloos grijpt donderdagavond het bezoek van minister- president Kris Peeters aan Zwijndrecht aan om hun ongenoegen te uiten.
Leuk detail: de voorzitter van Ademloos2070 heet... Kris Peeters.


Kris Peeters (de minister-president) wordt rond 18.30u verwacht aan de nieuwe gebouwen van VTB-VAB aan de Pastoor Coplaan.
Kris Peeters (de Ademloos-voorzitter) zal hem daar vanaf 18u samen met andere manifestanten opwachten met spandoeken.

Deze parallelwegen hebben grote gevolgen voor de natuur in Zwijndrecht en Linkeroever", vertelt Kris Peeters, secretaris van Natuurpunt WAL tijdens een wandeling in het Vlietbos.

"We zullen op een vreedzame manier duidelijk maken dat Zwijndrecht het er niet zal bij laten", zegt hij. "Toen het BAM-tracé een eerste keer werd onderzocht, waren er wel milderende maatregelen voorzien. Nu is dat blijkbaar niet meer nodig, terwijl de impact een stuk groter is.
Er komen ter hoogte van Zwijndrecht rijstroken bij en ook nog eens een parallelweg."

Donderdagavond is het ook gemeenteraad in Zwijndrecht. "We hopen dat meerderheid en oppositie in één front naar de Vlaamse regering zullen stappen", zegt Kris Peeters. "Later kunnen we nog bekijken welke acties we zullen ondernemen."

Kris Peeters versus Kris Peeters dus. De Ademloos-voorzitter wordt daar wel vaker op aangesproken. "Ik ben ook vijftig en ik draag ook een bril, maar daar houdt elke vergelijking dan ook op", lacht hij. "En er is alvast één groot verschil: ik moet niet herkozen worden."
WD
Gazet van Antwerpen 27-02-2014 pag. 20

Tags: