“Laatste gratis parking in ’t Stad”

kade rechteroever

Handelaars Stenenbrug willen opnieuw betalend parkeren laten invoeren 

 

De handelaars van de Stenenbrug willen opnieuw betalend parkeren invoeren in hun straat. “Mensen nemen de tram naar ’t Stad en laten de auto hier heel de dag staan”, zegt Marino Finck. “Zo is er geen plaats voor bewoners, klanten en leveranciers.”
 

De Stenenbrug, tussen de Herentalsebaan en de Singel, heeft net zoals de meeste Antwerpse straten te kampen met een hoge parkeerdruk. Een aantal jaren geleden is de straat heraangelegd, naar één rijvak met parkeerplaatsen aan beide kanten. Tot grote opluchting van de handelaars, want zij hoopten dat die aanpassing een oplossing zou zijn voor de steeds toenemende parkeerdruk.
 

“Maar al snel werd duidelijk dat het allesbehalve een positieve verandering was”, zegt Marino Finck, zaakvoerder van De Slaapboetiek op de Stenenbrug. “Ondanks de verdubbeling van het aantal plaatsen is er eigenlijk nog minder parkeerplaats dan voordien, want de Stenenbrug is nu de laatste gratis parking van ’t Stad. Mensen nemen de tram naar het centrum en laten de auto hier de hele dag staan. Dat maakt laden en lossen voor onze leveranciers haast onmogelijk.


 

Het gevolg is ook dat er steeds vaker dubbel geparkeerd wordt op de stoep. Voor ons, onze klanten, maar ook voor de bewoners maakt het alles wel erg moeilijk.” Volgens de handelaars op de Stenenbrug kan het invoeren van betalend parkeren een oplossing bieden. “Of toch minstens de parkeerschijf opnieuw introduceren om de parkeerduur beperken”, zegt Finck. “Dat mag zelfs maar langs een kant, zodat er toch circulatie is. Op de Herentalsebaan hebben ze de parkeerschijf opnieuw ingevoerd en daar is het probleem verholpen.”

 

 “Hopen op gesprek met Stad” 

 

“We beseffen dat het parkeerprobleem niet gemakkelijk op te lossen is. We weten ook dat het niet van vandaag op morgen kan. Maar al twee jaar lang sturen we e-mails naar de stad met de vraag onze situatie te bekijken, maar nooit kregen we reactie. Wij zijn er zeker van dat we met onze handelszaken een meerwaarde zijn voor de stad. Maar handelszaken zonder parkeermogelijkheid zijn vandaag niet makkelijk vol te houden. Wij hopen dan ook op een constructief gesprek met de stad en hopen op een snelle respons.”


 
JAN STASSIJNS
Gazet van Antwerpen 31-10-2016 pag. 20

Tags: