Impact Hollandse Knoop nog groter dan gedacht

kade rechteroever

“De zogenaamde Hollandse Knoop, de nieuwe verkeerswisselaar tussen Turnhoutsebaan en Sportpaleis, zorgt voor aanzienlijk meer baanvakken dan we al dachten. Ter hoogte van de Turnhoutsebaan worden de 14 huidige baanvakken opgetrokken naar 22. Aan het viaduct van Merksem komen er 16 baanvakken, in plaats van de huidige 10.”

Dat zeggen Wouter Van Besien, Antwerps gemeenteraadslid voor Groen, en zijn partijgenote en districtsburgemeester van Borgerhout, Marij Preneel. Ze vlooiden de plannen uit die BAM heeft met de Hollandse Knoop, een onderdeel van het BAM-tracé voor de Oosterweelverbinding. Daaruit blijkt ook dat de zogenaamde ‘diepliggende sleuf’ waarin het Ringverkeer zou worden verzonken, technisch niet mogelijk is. “Het wordt een 2,5 km lange bovengrondse sleuf die minstens 1,8 meter boven het maaiveld zal uitsteken”, zegt Van Besien.

Wie aan het Sportpaleis de Noordersingel zal willen oversteken – bezoekers van Sportpaleis en Lotto Arena, maar net zo goed omwonenden - zal dit moeten doen langs drie fiets- en wandelbruggen van 9,5 meter hoog. “Op heel wat andere plaatsen wordt het oversteken van de verbrede Noordersingel levensgevaarl:ijk” aldus Marij Preneel.

Groen roept dan ook op om bezwaarschriften in te dienen tegen de plannen. Dat kan tot 29 mei.

De volledige plannen vindt u zaterdag in Gazet van Antwerpen.

Bron: Belga
WD
Gazet van Antwerpen 22-05-2015
http://www.gva.be/cnt/dmf20150522_01693975/van-besien-situatie-rond-hollandse-knoop-wordt-nog-erger-dan-gevreesd

 

Tags: