Toeristisch plekje wordt weldra bedolven onder een laag beton

kade rechteroever

Het BAM consortium heeft een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor voorbereidende werken achter de Ten Eeckhovelei .

Het district Deurne plaatste vorige week nog zeven toeristische borden die naar leuke plekjes verwijzen. Het bord ‘Schijnpoort’ werd voorlopig naast de opgravingen van het Papenhof achter de Ten Eeckhovelei  geplaatst. Een idyllisch plekje als je even je oren dicht houdt voor het geluid van de voorbijrazende auto’s op de Ring. Maar het plekje wordt weldra een bouwwerf want het BAM consortium dat de Oosterweel verbinding wil aanleggen heeft een stedenbouwkundige vergunning gekregen om de voorbereidende werken te starten.

De werken omvatten: “Het verplaatsen van Aquafincollectoren, afwatering RI, aanleg Schijn-Scheldeverbinding, herinrichting Noordersingel (deel Schijnpoortweg-Turnhoutsebaan), verleggen van het Groot Schijn, bouwen van een pompstation met zandvang op het Groot Schijn, herinrichting landschap ’t Schijntje, 750 tijdelijke parkeerplaatsen, afbraakwerken en kappen van hoogstammige bomen.”

BAM houdt vast aan het Oosterweeltracé, zoals beslist door de regering. Volgens de plannen wordt achter de Ten Eekhovelei de ‘Hollandse Knoop’ aangelegd, een verkeerswisselaar met bijkomende op- en afritten en  22 rijstroken. Alles in open lucht. Het Lobroekdok verdwijnt, de Schijn wordt verplaatst tot net achter de huizen van de Ten Eeckhovelei, er komt een nieuw pompgebouw, het ringfietspad wordt verlegd en de parking Ten Eeckhove wordt werfzone.

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Gazet van Deurne 29-10-2015
http://www.gazetvandeurne.be/nieuws/toeristisch-plekje-wordt-weldra-bedolven-onder-een-laag-beton/

Tags: